Τροπαιούχος ο Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το 11ο κύπελλο Ελλάδας Βόλεϊ στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 3-2 σετ του Παναθηναϊκού σε έναν συγκλονιστικό τελικό στο κλειστό του Παλαιού Φαλήρου και πήραν το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς. Καταπληκτική η ατμόσφαιρά στο γήπεδο από 4.000 μαθητές και αθλητές, που ήταν και οι μοναδικοί που είχαν δικαίωμα εισόδου.

Πολλά τα λάθη στο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό, που έδωσε το δικαίωμα στον Ολυμπιακό να πάρει προβάδισμα 6-1 στις αρχές του σετ. Το σερβίς του Αγκαμεζ έβαλε ξανά στο παιχνίδι τους πράσινους που μείωσαν 7-5. Ο Ολυμπιακός από εκεί και πέρα με κορυφαίους τους Μίλκοβιτς και Ριβέρα διατήρησε το μικρό προβάδισμα μέχρι το 16-14, αλλά οι παίκτες του Αλέκου Λεώνη πέρασαν μπροστά με τέσσερις αναπάντητους πόντους και έφτασαν να προηγούνται λίγο μετά 21-19. Πόντο πόντο πήγαν οι δυο ομάδες μέχρι το τέλος του σετ με τον Μίλκoβiτς να φέρνει ξανά τους ερυθρόλευκους μπροστά στο σκορ.

Συναρπαστικό το παιχνίδι και στο 2ο σετ με καμία από τις δυο ομάδες να μην μπορεί να ξεφύγει στην αρχή στο σκορ. Ο Παναθηναϊκός πήρε τα ηνία του αγώνα (4-6,6-8,7-10) αλλά όχι για πολύ αφού ο Ολυμπιακός επανήλθε και ισοφάρισε 11-11. Ο Αγκάμεζ ήταν και πάλι αυτός που έδωσε ώθηση στον Παναθηναϊκό και φτάνοντας τους 10 προσωπικούς πόντους έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του 19-15. Οι πράσινοι διατήρησαν το προβάδισμα και πήραν το δεύτερο σετ (25-22) ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Καμία αλλαγή σκηνικού στην αρχή του 3ου σετ με τις δυο ομάδες να έχουν σαν μεγάλο τους όπλο την υποδοχή. Απώλεια για τον Ολυμπιακό που έχασε τον Χοφ με διάστρεμμα και έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει το προβάδισμα 14-10 και να το διατηρήσει για αρκετή ώρα. Η ανάσα για τον Ολυμπιακό ήρθε από τον Χριστοφιδέλη που μείωσε το σκορ 20-18 αλλά ο Αγκάμεζ έδωσε ξανά προβάδισμα τριών πόντων στην ομάδα του που πήρε τελικά το σετ 25-23.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε με κεκτημένη ταχύτητα στο 4ο σετ αλλά ο Ολυμπιακός κατάφερε να επανέλθει και ισοφάρισε 6-6, ενώ πήρε το προβάδισμα με τον Μίλκοβιτς που έκανε το 7-6. Οι ερυθρόλευκοι διατήρησαν στη συνέχεια την πρωτοπορία (10-8,12-10) αλλά τα λάθη που έκαναν στο σερβίς έφεραν το παιχνίδι στα ίσα 15-15. Ο Κώστας Χριστοφιδέλης να κάνει καταπληκτική εμφάνιση στο 4ο σετ ο Ολυμπιακός πήρε ξανά τα ηνία και προηγήθηκε 21-17 και δεν έχασε το προβάδισμα μέχρι το τέλος του σετ.

Υψηλού επιπέδου βόλεϊ στο τάι μπρέικ (όπως και σε ολόκληρο το παιχνίδι) αλλά και ένταση για μια απόφαση των διαιτητών που καθυστέρησε το παιχνίδια για λίγα λεπτά. Ο Ολυμπιακός πήρε καθοριστικό προβάδισμα 10-8 αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ισοφαρίσει 14-14. Οι ερυθρόλευκοι ήταν πιο ψύχραιμοι και πήραν την νίκη 17-15 και μαζί το τρόπαιο.

Τα σετ: 25-23, 22-25, 23-25, 25-20, 17-15
Πηγή: Πηγή; sport-fm.gr