Κλείσιμο

Το Λιγκ Καπ στην Τσέλσι για 4η φορά

Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια στον τελικό του Λιγκ Καπ, επικρατώντας της Άρσεναλ με 2-1, κατακτώντας για τέταρτη φορά στην ιστορία της το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Τα πιτσιρίκια του Αρσέν Βενγκέρ προηγήθηκαν στο 11' με τον Γουόλκοτ, αλλά ο "παλιός" Ντρογκμπά με δύο τέρματα (19', 85') έδωσε το τρόπαιο στους "μπλε".

Επεισοδιακός τελικός, με τον Τζον Τέρι να τραυματίζεται σοβαρά μετά από κλωτσιά του Ντιαμπί στο πρόσωπο, ενώ είχαμε και 3 αποβολές, με τους "κανονιέρηδες" να ολοκληρώνουν τον αγώνα με 9 παίκτες και η Τσέλσι με 10.

Ο Τζον Τέρι έσφιξε τα δόντια, ξεγέλασε το ιατρικό τιμ της Τσέλσι και ξεκίνησε βασικός στον μεγάλο τελικό. Τα πράγματα όμως ήταν δυσάρεστα για τον έμπειρο αμυντικό. Στο 56ο λεπτό, ο Τέρι πήρε κεφαλιά μέσα στην μικρή περιοχή, ο Ντιαμπί στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα κλώτσησε στον λαιμό τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, με τις σκηνές που ακολούθησαν να είναι άκρως σοκαριστικές.

Οι παίκτες των δύο ομάδων άρχισαν να φωνάζουν για βοήθεια, με το ιατρικό επιτελείο των "μπλε" και του σταδίου και τρέχουν προς το μέρος του αρχηγού της Τσέλσι. Το χτύπημα ήταν τόσο δυνατό και ταυτόχρονα "σκληρό" σαν θέαμα για τους τηλεθεατές, που η αγγλική τηλεόραση έδειξε μόλις μία φορά το ριπλέι της φάσης.

Στον Τέρι χορηγήθηκε οξυγόνο, του τοποθετήθηκε νάρθηκας και επιστρατεύθηκε ειδικό φορείο ώστε να μεταβεί με ασφάλεια εκτός αγωνιστικού χώρου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Αρσέν Βενγκέρ έκανε την υπόσχεση του πράξη και στον τελικό παράταξε την δεύτερη ενδεκάδα του, τους παίκτες δηλαδή που έφτασαν την Αρσεναλ στον τελικό της διοργάνωσης. Από τους λεγόμενους βασικούς, στην αρχική σύνθεση ήταν οι Τουρέ και Φαμπρέγκας, με τους Σεντέρος και Μπαπτίστα να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε νέους και παλιούς.

Στον αντίποδα ο Ζοσέ Μουρίνιο παράταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα, με μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Η Άρσεναλ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 11', ο Γουόλκοτ άνοιξε το σκορ για τους "κανονιέρηδες". Ο Ντιαμπί έκανε το 1-2 με τον νεαρό επιθετικό, με τον τελευταία να τρυπάει την άμυνα της Τσέλσι και με όμορφο πλασέ να κάνει το 1-0 για την ομάδα του.

Η αντίδραση των "μπλε" ήταν άμεση. Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Μπάλακ έκανε την κάθετη μπαλιά στον Ντρογκμπά και ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού δεν δυσκολεύτηκε από τα δεξιά να κάνει το πλασέ και να ισοφαρίσει σε 1-1. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πήρε τον έλεγχο του κέντρου, άρχισε να πιέζει ψηλά, χωρίς όμως αποτέλεσμα και έτσι το πρώτο ημίχρονο έληξε με τις δύο ομάδες ισόπαλες.

Ο τελικός του Λιγκ Καπ όμως δεν είχε τελειώσει ακόμα και σίγουρα οι εικόνες που αντικρίσαμε στις καθυστερήσεις δεν τιμούν την ιστορία των δύο ομάδων. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, οι Όμπι Μικέλ και Κόλο Τουρέ άρχισαν να διαπληκτίζονται με τις πρώτες "ψηλές" να κάνουν την εμφάνιση τους και να επικρατεί πανδαιμόνιο.

Στον χωρό μπήκαν σχεδόν όλοι οι παίκτες των δύο ομάδων, με τους Μουρίνιο και Βενγκέρ να τρέχουν στο κέντρο του γηπέδου με στόχο να ηρεμήσουν τους παίκτες τους. Τελικά ο διαιτητής της αναμέτρησης, Χάουαρντ Γουέμπ απέβαλε τους Μικέλ, Τουρέ, τον Αντεμπαγιόρ που συμμετείχε στον καυγά, ενώ παρατήρησε με κίτρινη κάρτα τους Φράνκ Λάμπαρντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τσέλσι: Τσεχ, Ντιαρά, Τέρι (63' Μίκελ), Καρβάλιο, Μπριτζ, Μακελελέ (45' Ρόμπεν), Λάμπαρντ, Μπάλακ, Εσιέν, Σεβτσένκο (90' Καλού), Ντρογκμπά.

Αρσεναλ: Αλμούνια, Χόιτ, Τουρέ, Σεντέρος, Τραορέ (66' Έμπουε), Γουόλκοτ, Φάμπρεγκας, Ντενίλσον, Ντιαμπί (68' Χλεμπ), Αλιαντιέρ (80' Αντεμπαγιόρ), Ζούλιο Μπαπτίστα
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr