Θεσσαλονίκη: Άνανδρη επίθεση στην Κ-16 του Ολυμπιακού

’λλο ένα περιστατικό «ωμής» βίας στον ελληνικό αθλητισμό καταγράφηκε, αυτή τη φορά στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα σε βάρος παιδιών.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα της Κ16 της Σχολής του Ολυμπιακού στον Ποντιακό Πολυδενδρίου στο γήπεδο των ΤΕΦΑΑ στη Θέρμη, άγνωστοι μπήκαν στο γήπεδο, διέκοψαν το παιχνίδι και επιτέθηκαν στους ανθρώπους των «ερυθρολεύκων», αφαιρώντας τις μπλούζες από τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και παίρνοντας ό,τι υλικό είχαν.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλουν οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, ο υπεύθυνος της Σχολής, Γιώργος Χοχλάκης χτυπήθηκε στο πρόσωπο με σιδηρολοστό, ενώ οι χούλιγκαν τραυμάτισαν και τον γιο του. Μετά την επίθεση, μετέβη στην Αστυνομία για να δώσει κατάθεση και εν συνεχεία στο νοσοκομείο.

Οι νεαροί ποδοσφαιριστές δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτά που ζούσαν και το σοκ που υπέστησαν ήταν μεγάλο. Πραγματικά, στιγμές ντροπής, οι οποίες, όπως φαίνεται, δεν έχουν τέλος.

Το περιστατικό καταδίκασε απερίφραστα ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μηδενική ανοχή στη βία. «Το αποτρόπαιο περιστατικό οργανωμένης επίθεσης απόψε στη Θεσσαλονίκη, σε 15χρονους, της ακαδημίας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού, καταδεικνύει την αδήριτη ανάγκη μηδενικής ανοχής στη βία, χωρίς να χάνουμε ούτε λεπτό. ΟΛΟΙ μαζί, ενάντια στους αυτουργούς, είναι κοινωνική προτεραιότητα», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Αυγενάκης.

Πηγή: sport-fm