Τέλος ο «Πίξι» από τον Ολυμπιακό

Παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ του Ολυμπιακού, αποτελεί ο Σλόμπονταν Σούμποτιτς.
Ο «Πίξι», είδε την... πόρτα της εξόδου από τον «ερυθρόλευκο» σύλλογο, πληρώνοντας το «μάρμαρο» για τη μέτρια πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, με αποκορύφωμα τη χθεσινή ήττα από τον Ηρακλή στο Ιβανόφειο για την 9η ημέρα της Α1.
Ο Ντράγκαν Σάκοτα θα είναι οριστικά ο αντικαταστάτης του Σούμποτιτς και απομένει απλώς η επίσημη ανακοίνωσή του από την «ερυθρόλευκη» ΚΑΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες η επισημοποίηση της συμφωνίας με το Σάκοτα θα έχει ανακοινωθεί μέχρι απόψε.
Το τέλος της... σχέσης με τον Σούμποτιτς ξεκίνησε με μία επιστολή που απέστειλε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης στον γενικό διευθυντή και τεχνικό της ομάδας γνωστοποιώντας του την πρόθεσή του να αναθέσει σε άλλο προπονητή την τεχνική ηγεσία του συλλόγου.
Ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία και στη συνέχεια οι δύο άνδρες όρισαν ώρα και μέρος συνάντησης, όπου και συμφώνησαν να λυθεί κοινή συναινέσει η συνεργασία. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου που εξέδωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός:
«Ο Πρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Σωκράτης Κόκκαλης συναντήθηκε σήμερα (Δευτέρα) με τον προπονητή της ομάδας Λευτέρη Σούμποτιτς και συμφώνησαν για τη διακοπή της συνεργασίας τους.
Η από κοινού αυτή απόφαση πάρθηκε με γνώμονα τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών που θα επιτρέψουν στην ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού να ανακάμψει και να επιστρέψει στις επιτυχίες, όπως αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου. Η διοίκηση της ΚΑΕ ευχαριστεί θερμά τον κ. Σούμποτιτς για την πραγματικά σημαντική προσφορά του στην ομάδα κατά το διάστημα της μεταξύ τους συνεργασίας και του εύχεται κάθε επιτυχία στη μελλοντική καριέρα του.»
Με τη σειρά του ο Σούμποτιτς φρόντισε να φύγει φιλικά από το «λιμάνι» και για το σκοπό αυτό συνέταξε ανακοίνωση η οποία δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΚΑΕ Ολυμπιακός:
«Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον κ. Κόκκαλη που με έβαλε στην οικογένεια του Ολυμπιακού και τους φίλους της ομάδας που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή. Φεύγω από τον Ολυμπιακό λυπημένος, γιατί δεν μπόρεσα να φέρω και πάλι την ομάδα στην κορυφή. Φεύγω όμως και γεμάτος από ευχάριστες αναμνήσεις», τόνισε ο «Πίξι» και πρόσθεσε:
«Στα δυο χρόνια που έμεινα στην ομάδα έμαθα πάρα πολλά. Θεωρώ τον εαυτό μου μέλος της οικογένειας του Ολυμπιακού και επειδή όλοι θέλουμε αυτό που αγαπάμε να πηγαίνει καλά, νομίζω ότι αυτή η εξέλιξη είναι η καλύτερη δυνατή για την ομάδα. Η ευθύνη για τη δημιουργία αυτής της ομάδας είναι αποκλειστικά δική μου, αλλά δεν μπόρεσα να παρουσιάσω μέσα στο γήπεδο την εικόνα που αρμόζει στον Ολυμπιακό. Έπρεπε να φύγω για το καλό του Ολυμπιακού και θα είμαι πραγματικά πολύ ευτυχισμένος αν στο τέλος της χρονιάς αυτή η ομάδα έχει καταφέρει να φτάσει στην κορυφή».
Ο Ελληνοσλοβένος τεχνικός έκλεισε τον κύκλο του στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο, με μια ευχή:
«Το κεφάλαιο Ολυμπιακός είναι για μένα από τα πιο σημαντικά της καριέρας μου και αυτή η ομάδα θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Θέλω και πάλι να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τον κόσμο του Ολυμπιακού που με αγκάλιασαν από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Εύχομαι ο Ολυμπιακός να συνεχίσει να γράφει χρυσές σελίδες στην ιστορία του Ελληνικού αθλητισμού».
Πηγή: skai.gr