Ταπείνωση για τη Βασίλισσα

Σε ακόμα πιο δύσκολη βαθμολογική θέση έχει περιέλθει η ΑΕΚ, που μετά την ήττα από το Μαρούσι, και παράλληλα την νίκη του Απόλλωνα Πατρών επί του Αιγάλεω, βρίσκεται στην 12η θέση. Αυτό το γεγονός από μόνο του, αποτελεί το πιο αρνητικό ρεκόρ των "κιτρινόμαυρων" που δεν έχουν ξαναβρεθεί σε τέτοια θέση, τα τελευταία χρόνια.

Στο αγωνιστικό μέρος, που περνάει δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα, του Μαρούσι με εξαίρεση το πρώτα δεκαπέντε λεπτά, δεν αντίμετώπισε προβλήματα από την "Ένωση". Ο Ντάρκο Ρούσο χωρίς να κάνει κάποιο μαγικό, στο ντεμπούτο του, στον πάγκο του Αμαρουσίου, κατάφερε να πάρει μια σημαντική νίκη στο ενεργητικό του.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν ακόμα και με διαφορά 23 πόντων (53-30) της ΑΕΚ, αφού την ίδια ώρα οι αντίπαλοι τους, δεν μπορούσαν ούτε το καλάθι να δουν. Έτσι κύλησε μέχρι το τέλος, η αναμέτρηση, καθώς οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου δεν μπορούσαν να αντιδράσουν ουσιαστικά στο ρυθμό που είχε επιβάλει η ομάδα των βορείων προαστίων.

Tα δεκάλεπτα: 17-15, 38-28, 61-46, 86-69

ΜΑΡΟΥΣΙ (Ντάρκο Ρούσο): Γιάζβιν 18, Συμεωνίδης, Χαραλαμπίδης 2, Κυρίτσης 18, Σεϊμπούτις 17, Εϊμπραμς 14, Στεφανίδης 6, Κολώκας 4, Καϊμακόγλου 7, Γιαννουλάκος, Τσιότρας, Καράγκουτης.

ΑΕΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Γκαγκαλούδης 12, Σ. Νικολαϊδης 7, Πρ. Νικολαϊδης 8, Ταπούτος 1, Γκάρμα 3, Μαγκουνής, Κόμματος 10, Κακκαβάς, Παπανικολάου, Πένλαντ 11, Πέρκοβιτς 8, Σκοτ 9.

Βήμα για την πρώτη εξάδα έκανε ο Πανελλήνιος κόντρα στον ΠΑΟΚ. Οι "ολυμπιονίκες" κέρδισαν τον "δικέφαλο" με 80-71 στο κλειστό της Κυψέλης, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής και παράλληλα "έκοψαν" το δρόμο των "ασπρόμαυρων" για να μείνει σίγουρα στην πρώτη τετράδα.

Οι παίκτες του Κώστα Πιλαφίδη είχαν το σταθερό προβάδισμα στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως στη συνέχεια οι περισσότερες επιθετικές λύσεις και η φοβερή άμυνα του Γιώργου Καλαφατάκη "γύρισαν" την κατάσταση και έδωσαν ένα σταθερό προβάδισμα στους Κυψελιώτεες, που είχαν έναν καταπληκτικό Γκολντγουάιρ.

Την πολύ καλή παρουσία της στην εφετινή Α1 μπάσκετ των ανδρών απέδειξε η Ολυμπιάδα Πατρών, η οποία νίκησε 86-73 τον Μακεδονικό στο κλειστό της Νεάπολης, σε αναμέτρηση για τη 18η αγωνιστική.

Την πέμπτη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Απόλλωνας Πατρών, ο οποίος επικράτησε του Αιγάλεω στο κλειστό της Περιβόλας με 87-79, σε αναμέτρηση για τη 17η αγωνιστική στην Α1 μπάσκετ των ανδρών. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η ομάδα του Ιβιτσα Μπούριτς, η οποία σημείωσε την τέταρτη εντός έδρας νίκη της στο εφετινό πρωτάθλημα, "έπιασε" το "Σίτι" στην κατάταξη (22 βαθμοί), ωστόσο υστερεί στη μεταξύ τους ισοβαθμία, αφού δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά των εννέα πόντων της ήττας της στον πρώτο γύρο (101-92).
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr