Συντριβή της Ρόμα

Μία εντυπωσιακή Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διέλυσε 71 τη Ρόμα στο Ολντ Τράφορντ και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρόκριση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

 Το 21 του πρώτου αγώνα υπέρ των τζιαλορόσι αποδείχθηκε πολύ φτωχό και η αγγλική ομάδα πήρε το εισιτήριο για την τετράδα, όπου θα βρει απέναντί της μία εκ των Μπάγερν Μονάχου ή Μίλαν.

Ένα δεκάλεπτο άντεξε η αντίσταση των Ιταλών στο Θέατρο των Ονείρων. Στο 11ο λεπτό, ο Κάρικ δοκίμασε ένα σουτ λίγο έξω από την περιοχή και αιφνιδίασε τον (ευρισκόμενο εκτός θέσης) Ντόνι, ανοίγοντας το σκορ. Από κει και πέρα, οι μπέμπηδες ήταν καταιγιστικοί. Στο 17΄ ο Γκιγκς πέρασε την κάθετη μπαλιά, ο Κίβου απέτυχε να απομακρύνει τον κίνδυνο και ο Αλαν Σμιθ, μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα, πέτυχε το 20. Δύο λεπτά αργότερα, ο Γκιγκς βγήκε από δεξιά στην αντεπίθεση, έκανε την παράλληλη σέντρα, ο επερχόμενος Ρούνι σκόραρε και ουσιαστικά καθάρισε το ματς πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο.

Οι παίκτες του Λουτσιάνο Σπαλέτι κατέρρευσαν και οι γηπεδούχοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (44΄), ο Κριστιάνο Ρονάλντο (που ταλαιπώρησε απίστευτα την άμυνα της Ρόμα) με ατομική προσπάθεια και σουτ πέτυχε το τέταρτο γκολ της Γιουνάιτεντ. Στο 49΄ ο Γκιγκς ήταν για τρίτη φορά ο δημιουργός και ο Πορτογάλος πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ (μέχρι σήμερα δεν είχε σκοράρει στη φετινή διοργάνωση), ενώ στο 60΄ ο Μάικλ Κάρικ βρήκε και αυτός για δεύτερη φορά δίχτυα, με ωραίο σουτ έξω από την περιοχή. Το γκολ της τιμής για τους Ιταλούς πέτυχε στο 69΄ ο Ντε Ρόσι, με εντυπωσιακό βολέ μετά από σέντρα του Τότι, για να διαμορφώσει το τελικό 71 στο 81΄ ο Εβρά με σουτ από το ύψος της περιοχής.

Διαιτητής: Λούμπος Μίχελ (Σλοβακία)

Κίτρινες: Σμιθ, Φέρντιναντ Κασέτι, Μεσέ

Οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Φαν ντερ Σάαρ, Μπράουν, Φέρντιναντ, Ο΄Σέι (52΄ Εβρά), Χάιντζε, Κριστιάνο Ρονάλντο, Κάρικ (73΄ Ρίτσαρντσον), Φλέτσερ, Γκιγκς (61΄ Σόλσκιερ), Ρούνι, Σμιθ

ΡΟΜΑ: Ντόνι, Κασέτι, Μεσέ, Κίβου, Πανούτσι, Ντε Ρόσι (86΄ Φατί), Πιζάρο, Βίλχελμσον (88΄ Ρόζι), Βούτσινιτς, Μανσίνι (90΄ Οκάκα Τσούκα), Τότι.

Πηγή: skai.gr