Σύνοδος ΝΑΤΟ: Το «φλερτ» Ερντογάν στον Μπάιντεν - Η οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών (pics - vids)

«Φλερτ» του Ταγίπ Ερντογάν στον Τζο Μπάιντεν, στην αίθουσα που διεξάγεται η Σύνοδος του ΝΑΤΟ. Ο τούρκος πρόεδρος ήταν γεμάτος χαμόγελα κατά τη συνάντησή του με τον αμερικανό ομόλογό του ακουμπώντας τα χέρια του πάνω του σε ένδειξη οικειότητας, με τη στάση του να μη θυμίζει σε τίποτα τη σκληρή ρητορική του κατά του Μπάιντεν. 

Σημειώνεται ότι κατά την οικογενειακή φωτογραφία των ηγετών του ΝΑΤΟ τηρήθηκαν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ενώ την παράσταση «έκλεψε» εντυπωσιακό σύστημα προβολής που αφορούσε τους στόχους της Συνόδου. 

Ο Τζο Μπάιντεν έχει την πρώτη του συνάντηση ως πρόεδρος των ΗΠΑ με τον Ερντογάν, τερματίζοντας μια αναμονή πέντε μηνών, η οποία αποτελεί ένδειξη των πιο ψυχρών σχέσεων που διατηρούν Άγκυρα και Ουάσινγκτον από τον Ιανουάριο όταν ο Δημοκρατικός ορκίστηκε πρόεδρος.

Οι δύο ηγέτες έχουν να αντιμετωπίσουν μια σειρά ζητημάτων, όπως οι S-400, τα περισσότερα από τα οποία ανέκυψαν επί προεδρίας Ντόναλντ Τραμπ και προκαλούν τριβή μεταξύ των δύο συμμαχικών στο ΝΑΤΟ χωρών.
 

 

Πηγή: skai.gr