Συνεχίζουν και οι τρεις

Κούρσα για τρεις παραμένει η ποδοσφαιρική Σούπερ Λιγκ, αφού οι πρωτοπόροι Ολυμπιακός Πειραιώς, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ συνέχισαν με νίκες στη 12η αγωνιστική, διατηρώντας αναλλοίωτες και τις βαθμολογικές τους διαφορές.

Ο Ολυμπιακός Π. δεν δυσκολεύθηκε στο Καραϊσκάκη με αντίπαλο τη δοκιμαζόμενη ΑΕ Λάρισας και επικράτησε με 4 0. Σκόρερ της πειραϊκής ομάδας οι Μπαμπαγκίντα, Ριβάλντο, Μπόρχα και Παππάς.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός παρουσιάσθηκε άτονος και χωρίς έμπνευση στον αγώνα με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο ΟΑΚΑ, με αποτέλεσμα να απειληθεί με βαθμολογικές απώλειες. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά τελικώς νίκησε με 3 2 και παρέμεινε σε απόσταση δύο βαθμών από την κορυφή. Σκόρερ του Τριφυλλιού οι Παπαδόπουλος (2) και Σαλπιγγίδης, ενώ από τους φιλοκενουμένους σκόραραν οι Μπούσι και Καραλιόπουλος.

Κρίσιμη νίκη, που την κράτησε στους τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο, πέτυχε η ΑΕΚ στο Αιγάλεω, επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 2 1. Σκόρερ της Ένωσης ο Ζούλιο Σέζαρ με δύο πέναλτι και του Αιγάλεω ο Νικολόπουλος. Οι γηπεδούχοι έχασαν πέναλτι με τον Τσάτσο. Παράπονα για τη διαιτησία από τις δύο ομάδες, για τα τρία πέναλτι που σφυρίχθηκαν και για την αποβολή του Τσιρίλο στη φάση που ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών εις βάρος της ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει το σερί των επιτυχιών του, χάνοντας στην Ξάνθη με 1 0 από τη Σκόντα, που είχε σκόρερ τον Τοροσίδη. Σημαντική νίκη με το ίδιο σκορ πέτυχε ο Αρης στο Ηράκλειο επί του Εργοτέλη, με σκόρερ τον Πάουλο Κόστα. Ο ΟΦΗ σκαρφάλωσε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, επικρατώντας εκτός έδρας του Ιωνικού με 2 0, με αυτογκόλ του Ντα Κόστα και με ωραίο σουτ του Σφακιανάκη. Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του πέτυχε ο Ηρακλής, αυτήν τη φορά στο Καυτατζόγλειο επί της Κέρκυρας με σκορ 1 0, χάρη σε τέρμα του Επαλέ με πέναλτι. Τέλος, στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης Νέος Πανιώνιος και Ατρόμητος έμειναν σε λευκή ισοπαλία.


Η βαθμολογία (σε 12 αγώνες)

1.

ΟΣΦΠ

30

2.

Παναθηναϊκός

28

3.

ΑΕΚ

27

4.

ΠΑΟΚ

21

5.

ΟΦΗ

17

6.

Αιγάλεω

16

7.

Ξάνθη

15

8.

Κέρκυρα

15

9.

Ατρόμητος

14

10.

Αρης

13

11.

Λάρισα

13

12.

Εργοτέλης

12

13.

Νέος Πανιώνιος

12

14.

Απόλλων Κ.

10

15.

Ηρακλής

9

16.

Ιωνικός

6

Πηγή: skai.gr