Συνέντευξη του Παναγιώτη Γιαννάκη στο ΣΚΑΪ

«Το μοναδικό μυστικό της επιτυχίας είναι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά έχουν μάθει να παίζουν, ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρονται και ο τρόπος με τον οποίο αγαπάνε την ομάδα».
«Θεωρώ ότι ο σεβασμός που υπάρχει ανάμεσα τους, τους δίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο όπλο γιατί είναι όλοι τους πολύ καλοί παίκτες. Μπροστά στην επιτυχία της ομάδας βάζουν το εγώ τους κάτω από την ομάδα και έτσι βλέπετε αυτό το συγκλονιστικό σύνολο με το πολύ καλό αθλητικό αποτέλεσμα».
«Θεωρώ ότι είναι ευτυχία να συνεργάζεσαι με τα παιδιά της εθνικής μας ομάδας και θέλω να πιστεύω ότι με τη στήριξη της δική σας και του κόσμου θα μπορούν στη συνέχεια να έχουν ανάλογες επιτυχίες».
«Ηδη η ομάδα έχει φτάσει στην κορυφή του κόσμου του μπάσκετ κυρίως γιατί με τον τρόπο που παίζει έχει αποκτήσει το σεβασμό και το θαυμασμό των αντιπάλων».
«Τα παιδιά έχουν χαρακτήρα και υπομονή και δείχνουν μία ιδιαίτερη σεμνότητα».
«Πιστεύω ότι θα είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές και όταν όλοι μάθουμε να συνεργαζόμαστε μπορούμε να πετύχουμε θαύματα σαν κοινωνία και σαν πολιτεία γενικότερα. Θέλω να πιστεύω ότι και ο επόμενος αντίπαλος θα δει πόσο καλό μπάσκετ παίζουμε».
«Ελπίζουμε πραγματικά να παραμείνουμε ήρεμοι και υπομονετικοί γιατί οι επιτυχίες δημιουργούν ένα ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Θέλω να πιστεύω ότι αυτός ο ενθουσιασμός θα είναι σε λογικά πλαίσια για να πετύχουμε μία ακόμη μεγαλύτερη νίκη. Νομίζω ότι η ηρεμία και η υπομονή που είχαμε μας έδωσαν τη μεγάλη αυτή νίκη».
«Είναι πολύ μεγάλη χαρά για μας που κάναμε τους έλληνες να αισθάνονται υπερήφανοι. Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ δε σταματάει σε αυτό του τουρνουά, έχει μέλλον καθώς τα παιδία είναι νέα και χρειάζονται υποστήριξη».

Πηγή: skai.gr