Συγχαρητήρια για την κατάκτηση του ονείρου

>
Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Καραμανλή

Πανευτυχής ήταν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο οποίος σε δηλώσεις του σε διεθνές πρακτορείο τόνισε: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, στον προπονητή, Ότο Ρεχάγκελ, αλλά και σε όλους τους φιλάθλους που βρέθηκαν σήμερα στο γήπεδο», ενώ σε ερώτηση από Γερμανό δημοσιογράφο αν θα άφηνε τον Ρεχάγκελ να φύγει από την Ελλάδα για να αναλάβει την Γερμανία, η απάντηση φυσικά ήταν αρνητική.
>
Στο ίδιο μήκος κύματος, οι δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης

Η κατάκτηση του κυπέλλου επεσήμανε, «αποτελεί απάντηση στα αρνητικά δημοσιεύματα ότι η Ελλάδα δε μπορεί να διοργανώσει Ολυμπιακούς αγώνες.»
>
Δηλώσεις Δημάρχου Αθηναίων, Ντόρας Μπακογιάννη

«Είναι μια μοναδική στιγμή για όλη την Ελλάδα, είναι κάτι το απερίγραπτο. Όλοι προσευχόμασταν αλλά δεν πιστεύαμε ότι θα φτάσει η ώρα να σηκώσουμε αυτό το κύπελλο. Είναι πολύ καλό σημάδι μια και αυτό είναι το Ολυμπιακό καλοκαίρι της Ελλάδας. Θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να ευχαριστήσω τους παίκτες και τον προπονητή, οι οποίοι κατάφεραν πραγματικά να μας φέρουν πρώτους σε όλη την Ευρώπη. Όλους θα τους περιμένουμε αύριο στο Παναθηναϊκό Στάδιο να τους υποδεχθούμε όπως τους αξίζει και να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σ` αυτή την ομάδα που μας έδωσε πάρα πολύ μεγάλη χαρά σε όλο τον ελληνισμό».
>
Πατριάρχης Ιεροσολύμων αναφέρει:

"είμεθα ευγνώμονες προς τα ηρωικά παιδιά της εθνικής ομάδας για το μεγάλο επίτευγμα της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και εκφράζει την βεβαιότητα ότι παρόμοιες επιδόσεις θα απολαύσουμε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
>
Στο ίδιο «μήκος κύματος» και ο Αρχιεπίσκοπος

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπογραμμίζει οι παίκτες «απέδειξαν με την επίπονη πειθαρχημένη προσπάθεια τους ότι οι Έλληνες μπορούν - όταν θέλουν - αξιοποιώντας τα παραδοσιακά τους οράματα, να κερδίζουν και να νικούν».
>
Συγχαρητήρια της προέδρου της Βουλής Αννας Ψαρούδας Μπενάκη

"Σήμερα κάνατε υπερήφανους όλους τους Έλληνες, σε όποιο σημείο της γης κι αν βρίσκονται. Η επιτυχία σας ξεπερνά τα όρια μιας σπουδαίας αθλητικής νίκης. Είναι μια εθνική επιτυχία γιατί δείξατε σε όλο τον κόσμο πως η δουλειά, η επιμονή, η αυτοπεποίθηση και η ομοψυχία μπορούν να οδηγήσουν ακόμα και σε υπερβάσεις που μοιάζουν να αγγίζουν το θαύμα. Σας υποδεχόμαστε με πολλή αγάπη."
>
Δεν κρύβει τη χαρά του ο Γιώργος Ορφανός

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού Γιώργος Ορφανός, μετά τη λήξη του ιστορικού αγώνα δήλωσε:
«Η εθνική μας, μας έκανε υπερήφανους. Δεκαπέντε χιλιάδες στο DA LUZ και δεκαεφτά εκατομμύρια, σε όλο τον κόσμο, πανηγυρίζουν την τεράστια επιτυχία. Συγχαίρω, τους παίκτες, τον προπονητή και όλους όσους βοήθησαν σε αυτή την εκπληκτική πορεία. Μας δίδεται μία μεγάλη ευκαιρία. Δε θα τη χάσουμε. Εκείνο που έχει σημασία είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες, μόνιμης παρουσίας του ελληνικού ποδοσφαίρου στις κορυφές. Καλούμε όλους τους Έλληνες να βρεθούν στην υποδοχή των μεγάλων αθλητών, στο Καλλιμάρμαρο τη Δευτέρα στις 8: 30 μ.μ.».
>
Δήλωση της κ. Παπαρήγας για την ανάδειξη της Εθνικής σε πρωταθλήτρια Ευρώπης

"Αξίζει ένα μπράβο στους ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας και τον προπονητή της. Συμμετέχουμε στη χαρά και υπογραμμίζουμε ότι αυτή η νίκη δεν πρέπει να κρύψει το μεγάλο τέλμα που βρίσκεται το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Καλούμε την κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει τις ευθύνες της».
>
Συγχαρητήρια Κώστα Σημίτη

Ο τέως πρωθυπουργός Κ. Σημίτης σε συγχαρητήριο τηλεγράφημα του προς τον Πρόεδρο της ΕΠΟ, Β. Γκαγκάτση, τονίζει ότι «δώσατε ένα παράδειγμα για το πως κερδίζονται διακρίσεις». Επίσης, εκφράζει τα συγχαρητήρια του «για τη δύναμη ψυχής, τη συλλογική προσπάθεια και το ήθος που δείξατε σε όλη την διάρκεια του ευρωπαϊκού κυπέλλου».
>
Συγχαρητήρια Κωνσταντόπουλου

Ο κ. Κωνσταντόπουλος τονίζει ότι «χαρίσατε με το παράδειγμα σας και τη δουλεία σας ένα χαμόγελο στο λαό μας. Ανοίξατε δρόμους που πρέπει να τους αξιοποίηση η πολιτεία».
Πηγή: skai.gr