Στους 4 Μίλαν – Λίβερπουλ

Για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια, η Μίλαν πέρασε στους 4 της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επικρατώντας στο Μόναχο με 20 επί της Μπάγερν, για να βρεθεί αντιμέτωπη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η Μπάγερν μπήκε πολύ δυνατά και προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έδρα και τον ενθουσιασμό, όμως δεν μπόρεσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, καθώς στο 8΄ ο Οντο απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Οτλ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ντίντα εξουδετέρωσε το δυνατό σουτ του Ποντόλσκι.

Η Μίλαν έδειχνε ακίνδυνη επιθετικά, όμως τα πάντα άλλαξαν στο 27΄: μετά από διαδοχικά λάθη στο χώρο του κέντρου ο Κακά έγινε κάτοχος της μπάλας, τροφοδότησε τον Ζέεντορφ και αυτός με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής νίκησε τον Καν και πάγωσε την Αλιάντς Αρένα.


Μάντσεστερ Γ. Ρόμα  71 (12)
Βαλένθια Τσέλσι  12 (11)
Μπάγερν Μ. Mίλαν 02 (22)
Λίβερπουλ Αϊντχόφεν 10 (30) Σαν να μην έφτανε αυτό για τους Γερμανούς, τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ολλανδός πέρασε με τακουνάκι τη μπάλα στον Ιντζάγκι και ο τελευταίος (που μπορεί και να ήταν σε θέση οφσάιντ) δεν λάθεψε μόνος προ του Καν και δικαίωσε τον Αντσελότι για τη χρησιμοποίησή του.

Στους 4 του Τσάμπιονς Λιγκ προκρίθηκε, όπως αναμενόταν και η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ επικράτησε της Αϊντχόβεν με 10 στο Άνφιλντ και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 30 στο πρώτο ματς, πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσει την Τσέλσι, σε μια επανάληψη του ημιτελικού πριν από δύο χρόνια.

Η Λίβερπουλ, έχοντας πάρει τη νίκη στο πρώτο ματς και μάλιστα με το εντυπωσιακό 30, ήταν το ακλόνητο φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό το πίστευαν και οι παίκτες της ολλανδικής ομάδας, που σίγουρα δεν είχαν προσδοκίες να κερδίσουν στο Λίβερπουλ με διαφορά τριών τερμάτων. Έτσι το ματς ήταν κυρίως ένα παιχνίδι κέντρου, με την Λίβερπουλ να έχει τα ηνία, χωρίς ωστόσο να διακινδυνεύει για ένα τέρμα. Από την πλευρά της, η Αϊντχόβεν προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της συμμετοχής της στην προημιτελική φάση του θεσμού.

Όλα αυτά μέχρι το 64ο λεπτό. Σε εκείνο το σημείο οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, λόγω απευθείας κόκκινης κάρτας του Μαρσέλις. Η αντίδραση της Λίβερπουλ ήταν άμεση, και μόλις τρία λεπτά αργότερα οι Αγγλοι κατάφεραν να πετύχουν γκολ. Ο Φάουλερ σέντραρε στην περιοχή των Ολλανδών, και ο Πίτερ Κράουτς πήδηξε ψηλότερα από όλους στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Γκόμες. Αυτό, μάλιστα, ήταν το έκτο τέρμα του Κράουτς στη φετινή διοργάνωση. Μέχρι το τέλος τίποτε δεν άλλαξε και η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη και την πρόκριση.
Πηγή: skai.gr