Στον μαγικό κόσμο του NBA...

Επιτυγχάνοντας το δεύτερο τριπλ νταμπλ σε λιγότερο από 24 ώρες, έκτο για τη φετινή περίοδο και συνολικά 56ο στην καριέρα του, ο Τζέισον Κιντ οδήγησε τους Νετς σε εντυπωσιακή νίκη επί των Πέισερς, μέσα στην Ιντιάνα, με 82-75.
Ο δαιμόνιος πλέι μέικερ του Νιου Τζέρσεϊ σκόραρε 16 πόντους, έδωσε 14 ασίστ και πήρε 10 ριμπάουντ, βοηθώντας την ομάδα του να κατακτήσει την ένατη νίκη της στα τελευταία 11 παιχνίδια. Να σημειωθεί ότι μόλις εναντίον του Ντιτρόιτ ο Κιντ είχε σημειώσει 24 πόντους, 12 ασίστ και 11 ριμπάουντ.
Στην Ατλάντα, με «καταλύτη» τον Ρίτσαρντ Χάμιλτον που σημείωσε 28 πόντους, οι Πίστονς πήραν τη νίκη (87-84) από τους γηπεδούχους Χόουκς, που έχασαν για 9η φορά στα 10 τελευταία παιχνίδια τους. Από την Ατλάντα προσπάθησε ο Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ, που σκόραρε 20 πόντους και «κατέβασε» 12 ριμπάουντ.
Ο «τυφώνας» Νικς παρέσυρε και σκόρπισε την Χιτ, που αν και αγωνιζόταν στο Μαϊάμι γνώρισε βαριά ήττα από τη Νέα Υόρκη με 100-80. Ηγέτης των Νεοϋορκέζων ήταν και αυτή τη φορά ο φορμαρισμένος Κιθ Βαν Χορν που σταμάτησε στους 28 πόντους. Από την άλλη, το Μαϊάμι που έχασε για πρώτη φορά ύστερα από τέσσερα ματς, είχε πρώτο σκόρερ τον Λαμάρ Όντομ (25 πόντοι).
Στο Σικάγο, ο Τζαμάλ Κρόφορντ είχε μεγάλα κέφια, και κάνοντας ρεκόρ σεζόν με 42 πόντους, βοήθησε τους Μπουλς να νικήσουν τους Ουΐζαρντς με 100-86. Από την Ουάσινγκτον προσπάθησε ο Λάρι Χιούζ (22 πόντοι).
Η πληθωρική παρουσία του Ντιρκ Νοβίτσκι (18 πόντοι και 17 ριμπάουντ), τον οποίο πλαισίωσαν άψογα οι Μάικ Φίνλεϊ (24 πόντοι) και Αντουάν Ουόκερ (13 πόντοι με 10 ριμπάουντ), επέτρεψε στο Ντάλας να επιβληθεί των Μέμφις Γκρίζλις με 104-98. Από τις «αρκούδες» διακρίθηκε ιδιαίτερα ο Μπόνζι Ουέλς (30 πόντοι).
Τέλος, στο Σιάτλ ο Κέβιν Γκαρνέτ δεν είχε αντίπαλο να τον κοιτάξει «στα μάτια» (28 πόντοι-14 ριμπάουντ) και ως εκ τούτου η Μινεσότα δεν δυσκολεύθηκε να συντρίψει τους Σούπερσονικς, μέσα στο σπίτι τους, με 104-86. Ο Σαμ Κασέλ είχε 20 πόντους και 8 ασίστ για τους Τίμπεργουλβς, ενώ από τους Σούπερσονικς διασώθηκαν οι Ρασάρντ Λιούις (16 πόντοι) και Ρέι Αλεν (15 πόντοι), για τον οποίο ήταν το δεύτερο παιχνίδι μετά τον τραυματισμό του.
Πηγή: skai.gr