Κλείσιμο

Στο Χ Άρης - Πανιώνιος

Χωρίς νικητή έληξε ο πρώτος αγώνας για το νέο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, καθώς ο Άρης παραχώρησε λευκή ισοπαλία στον Πανιώνιο.

Στο πρώτο 45λεπτο οι δύο ομάδες δεν ανοίχθηκαν, αφού οι επιθετικές αρετές αμφοτέρων είναι γνωστές. Έτσι οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο Κλεάνθης Βικελίδης παρακολούθησαν μέτριο θέαμα, αφού ως επί το πλείστον η μπάλα γύρναγε στον χώρο της μεσαίας γραμμής.

Σταδιακά ο Άρης απέκτησε μία υπεροχή, που αποδείχθηκε φλύαρη, καθώς δεν απείλησε ουσιαστικά τον Κρέσιτς. Εξαίρεση αποτέλεσε η φάση του 28ου λεπτού, όταν ο Αουρέλιο με απευθείας φάουλ έστειλε την μπάλα λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του τερματοφύλακα των κυανέρυθρων.

Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις αλλαγές των δύο προπονητών η κατάσταση δεν άλλαξε. Παιχνίδι κέντρου με τον 'Αρη να διατηρεί την πρωτοβουλία στις κινήσεις, αλλά πάντα χωρίς ουσιαστική απειλή.

Ωστόσο, στο 57ο λεπτό λίγο έλειψε να ανοίξει το σκορ, όταν ο Λουρένσο έκανε λάθος στο ύψος της περιοχής του Πανιωνίου, ο Παπαδόπουλος έβαλε την κόντρα, αλλά ο Κρέσιτς μπλόκαρε.

Δύο λεπτά αργότερα κι ενώ η πίεση του Αρη εντάθηκε, ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων απέδειξε το δίκαιο της μεταγραφής του, όταν απομάκρυνε σε κόρνερ το εξ΄ επαφής σουτ του Κόκε.

Στο 73` ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο γκολ, αλλά ο Χαλκιάς μπλόκαρε την μπάλα από το σουτ του Βάγκνερ. Ο διεθνής τερματοφύλακας έδειξε τα προσόντα του και τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν μετά από λάθος της άμυνας των κιτρίνων μπλόκαρε την μπάλα από το ευθύβολο σουτ του Μάκου, λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή.

Η τελευταία αξιόλογη φάση, σημειώθηκε στο 86ο λεπτό και τη δημιούργησαν οι γηπεδούχοι, όταν ο Γιονάν Γκαρσία πέρασε την μπάλα σε θέση δεξιά στον Αντερσον Κόστα, ο οποίος σούταρε με δύναμη, αλλά ο Κρέσιτς διατήρησε ανέπαφη την εστία του. Ο Άρης ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες, καθώς στο 88ο λεπτό αποβλήθηκε (2η κίτρινη) ο Σανσόν.

Διαιτητής: Βασίλης Τεροβίτσας (Αιτ/νιας)

Κίτρινες : Σανσόν, Νεμπεγλέρας, Αουρέλιο Μάκος, Μανιάτης, Τζιμπούρ, Σπυρόπουλος

Κόκκινες : 88΄ Σανσόν (2η κίτρινη)

ΑΡΗΣ (Χουάν Κάρλος Ολίβα): Χαλκιάς, Βανγκέλι, Παπαδόπουλος, Ρονάλντο, Αουρέλιο, Νεμπεγλέρας, Γκαρσία, Κάλβο (80` Γιονάν Γκαρσία), Κόκε (67` Χαβίτο), Σανσόν, Σιστόν (46` Αντερσον Κόστα).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Εβαλντ Λίνεν): Κρέσιτς, Μανιάτης, Μπερτέ, Πλετς, Τζιμπούρ, Μάκος, Κόντι, Μαϊστόροβιτς (63` Βάγκνερ), Γουνδουλάκης (46` Λουρένσο, 81` λ.τρ. Αραβίδης), Σπυρόπουλος, Νικολάου.
Πηγή: skai.gr