Στις Καλένδες η εξυγίανση του ελληνικού ποδόσφαιρου- Ο «διακοσμητικός» ρόλος Ζαγοράκη σε ΕΠΟ

Στις Καλένδες η εξυγίανση του ελληνικού ποδόσφαιρου- Ο «διακοσμητικός» ρόλος Ζαγοράκη σε ΕΠΟ

Στις ελληνικές καλένδες παραπέμπεται για μια ακόμη φορά η περίφημη εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου για την οποία έχει δεσμευτεί η κυβέρνηση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στις εκλογές της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένες για τέλος του μήνα, έχει  ήδη διασφαλιστεί η εκλογή μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής που θα ελέγχονται μόνο από τις ομάδες της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ όπως ήδη διαφημίζουν εκπρόσωποι των δυο συγκεκριμένων ομάδων.

Με αυτό τον τρόπο, ο νέος πρόεδρος Θεόδωρος Ζαγοράκης που έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητα του σε συνάντηση που είχε  με τον πρωθυπουργό, θα έχει καθαρά διακοσμητικό χαρακτήρα χωρίς να είναι σε θέση να λάβει καμία κρίσιμη απόφαση ή πρωτοβουλία.  

Οι μεθοδεύσεις για την ανάδειξη των νέων μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής εκ των οποίων οι 7 από τους 11 είναι ήδη μέλη της ΕΠΟ, προκαλούν ευλόγα ερωτηματικά  και καθιστούν γράμμα κενό την νέα προσπάθεια για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αναλυτικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του In.gr

"Οι δυνάμεις της εξυγίανσης, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, διαφημίζουν δημόσια ότι παρά την ολιστική μελέτη και την δηλωθείσα από τον πρωθυπουργό βούληση της κυβέρνησης να καθαρίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα συνεχίσουν να ελέγχουν μονοπωλιακά και παρα-ποδοσφαιρικά την ΕΠΟ.

Οι δυο τους, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έχουν συμφωνήσει (μεταξύ τους και αυτό αρκεί) ότι θα αναδείξουν στην Εκτελεστική Επιτροπή (ΕΕ) της ΕΠΟ η ΑΕΚ  έξι (6)  συμβούλους (Π. Δημητρίου, Τ. Παπαχρήστος, Λ. Θωμαΐδης, Αγγ. Δανιήλ, Κλ. Τζαφέρης και Κ. Φύτρας) συν τον Λεωνίδα Λεουτσάκο (επίσης απόλυτα προσκείμενος στην ΑΕΚ) και ο ΠΑΟΚ πέντε (5) συμβούλους (Στ. Αντωνίου, Γ. Χατζησαρόγλου,, Δ. Κουπτσίδης, Μ. Γαβριηλίδης και Δ. Μπουχλαριώτης). Την ίδια αναλογία εκπροσώπησης φέρονται να έχουν συμφωνήσει και για όλες τις επιτροπές και καίριες θέσεις της ΕΠΟ.

Δεν θα ξαναπούμε ποσό παράνομο και αθέμιτο είναι δύο ομάδες να περηφανεύονται ανοιχτά ότι ελέγχουν απόλυτα (άραγε με ποιες μεθόδους και μηχανισμό, ίσως απαντήσει η Δικαιοσύνη κάποια στιγμή σε αυτό κ. Τσιάρα; Άλλωστε είναι γνωστές δημοσίως οι ποινικές προεκτάσεις αυτών των υποθέσεων) το εκλογικό αποτέλεσμα και την ίδια την ΕΠΟ.

Τι ανήκει στην ΕΠΟ μεταξύ άλλων;  Οι διαιτητές που θα κληθούν αύριο να καθορίσουν τον πρωταθλητή της σεζόν, ποιος θα παίξει Ευρώπη, ποιος θα ανεβεί, ποιος θα πέσει κλπ . Οι πειθαρχικές επιτροπές που καθορίζουν τις τιμωρίες όλων όσων συμμετέχουν στο ποδόσφαιρο. Οι αποφάσεις που ρυθμίζουν κάθε πτυχή του οργανωμένου ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Όμως αυτό που θα πούμε είναι ότι ο «Μανωλιός δεν έβαλε καν τα ρούχα αλλιώς» καθώς η σημερινή δυναμική στην ΕΕ της ΕΠΟ, είναι έξι (6) σύμβουλοι της ΑΕΚ και έξι (6) σύμβουλοι του ΠΑΟΚ.

Ακριβώς την ίδια δυναμική είχε η ΕΕ και στις 25 Φεβρουαρίου 2020 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωνε επι λέξει με τρόπο ξεκάθαρο ενώπιον FIFA και UEFA ότι:

«Όπως γνωρίζετε, έχουμε λάβει μια πολιτική απόφαση να «καθαρίσουμε» το ελληνικό ποδόσφαιρο μια και καλή και προσβλέπουμε πάρα πολύ στη συμβολή σας για να προσχωρήσουμε σε αυτό το δρόμο. Είμαι πολύ ικανοποιημένος για το γεγονός ότι θα υπογράψουμε δυο έγγραφα που δείχνουν τη δέσμευσή μας να κάνουμε σημαντική πρόοδο για την αναβάθμιση του ελληνικού ποδοσφαίρου και το ενδιαφέρον σας να μας βοηθήσετε με την παροχή τεχνικής βοήθειας. Σκοπεύουμε χωρίς αμφιβολία να πετύχουμε εκεί όπου οι άλλοι απέτυχαν. Το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν αξίζει τίποτα λιγότερο από αυτό. Είναι ένα άθλημα που το αγαπούν πάρα πολύ οι Έλληνες και ειλικρινά αυτό που έχουμε δει ως τώρα πραγματικά αδικεί το ποδοσφαιρικό προϊόν που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε».

Τι μεσολάβησε από τότε;

Παρελήφθη μια ολιστική μελέτη, η οποία δεν έχει ξεκινήσει καν να υλοποιείται.

Ο Θ. Ζαγοράκης δήλωσε ότι θα είναι υποψήφιος για την προεδρεία της ΕΠΟ.

Ποιας ΕΠΟ;

Της ΕΠΟ που όλη της η Εκτελεστική Επιτροπή, θα παραμείνει με τα ίδια «βαρίδια» που υπάρχουν και σήμερα. Όχι μόνο σε επίπεδο δυναμικής (σε ποια ομάδα «ανήκει» ο κάθε συμβουλος) αλλά ακόμα και σε επίπεδο προσώπων, οι 7 από τους 11 συμβούλους είναι ακριβώς οι ίδιοι με τους σημερινούς ( Π. Δημητρίου, Λ. Θωμαΐδης, Τ. Παπαχρήστος , Στ. Αντωνίου, Γ. Χατζησαρόγλου,, Δ. Κουπτσίδης και Μ. Γαβριηλίδης)!

Έτσι καθαρίζει μια και καλή το ελληνικό ποδόσφαιρο κ. Γεραπετρίτη;

Μήπως έτσι αναβαθμίζεται κ. Αυγενάκη;

Η υποψηφιότητα Ζαγοράκη που εμφανίζεται ως δήθεν κοινής αποδοχής από τους Big-4, τι ακριβώς σημαίνει κ. Δημητριάδη;

Σε τι συνίσταται ένας πρόεδρος κοινής αποδοχής που οι δυο από τους τέσσερις που φέρονται να τον στηρίζουν δεν έχουν καμία εκπροσώπηση στο όργανο που ελέγχει πλήρως τον πρόεδρο;

Και για να το παραλληλίσουμε και πολιτικά, πώς θα μπορούσε ένας πρωθυπουργός να κυβερνήσει αν δεν ήλεγχε το Υπουργικό Συμβούλιο και την Κοινοβουλετική του ομάδα;

Θα αναβαθμιστεί το ποδοσφαιρικό προϊόν με την τοποθέτηση προέδρου που θα εμφανίζεται ως κοινής αποδοχής για να μπορεί να νομιμοποιεί στην φίλαθλη κοινή γνώμη, καλύτερα από τους Γραμμένους και τους Ψαρρόπουλους, τα σκάνδαλα και τα εκτρώματα που έρχονται;

Αν ούτε το κράτος δεν μπορεί να επιβάλει μια ισορροπημένη διοίκηση με καθαρά άφθαρτα μέλη στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ όπου όλες οι δυνάμεις των Big-4 θα εκπροσωπούνται ισομερώς και ισότιμα, ώστε πράγματι να αλλάξει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο, τότε μάλλον δυο δρόμοι έμειναν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Είτε η κυβέρνηση να αφήσει την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να κάνουν ανενόχλητοι τις μοιρασιές τους, πλην όμως αναλαμβάνοντας το κόστος απέναντι σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους ότι όχι μόνο δεν καθάρισαν το ποδόσφαιρο, επιτρέποντας αυτές τις μεθοδεύσεις, αλλά δυστυχώς πήγαν ένα βήμα παρακάτω, τις νομιμοποίησαν! Και φυσικά ο Ζαγοράκης να είναι αποφασισμένος για χάρη των συμφερόντων της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ να γίνει Γραμμένος…

Είτε να δηλώσουν ότι απέτυχαν να καθαρίσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και ότι ο Ζαγοράκης, στην ουσία όχι μόνο δεν είναι κοινής αποδοχής αλλά δεν θα μπορεί να «κουνηθεί» χωρίς την έγκριση του Τίγρη και του Ιβάν.

Τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Και η ώρα των τελικών αποφάσεων είναι… χθες!"

Με πληροφορίες από: In.gr