Στην τελευταία του κατοικία ο «Θεός» Μαραντόνα (ΦΩΤΟ-VIDEOS)

Στην τελευταία του κατοικία, το νεκροταφείο Jardín της Bella Vista, οδηγήθηκε ο θεός του ποδοσφαίρου Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, υπό τη συνοδεία πάρα πολλών περιπολικών και μοτοσικλετών της αστυνομίας.

Ως γνωστόν ο Ντιεγκίτο άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Τετάρτης μετά από έμφραγμα σε ηλικία μόλις 60 ετών. Η υγεία του ήταν αρκετά επιβαρυμένη.

Πρόσφατα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο και έκτοτε ανάρρωνε στην οικία του. Άπαντες ήλπιζαν ότι είχε «ντριμπλάρει» ξανά τον θάνατο.

Ο Μαραντόνα έχασε τη μάχη για τη ζωή και έκανε όλη την υφήλιο να δακρύσει. Στη ζωή του είχε δόξα, επιτυχίες, πολλά γκολ, διεθνή αναγνώριση αλλά και αμέτρητες καταχρήσεις.

Αυτές που τελικά επιβάρυναν αρκετά τον οργανισμό του Αργεντινού θρύλου, ο οποίος ταξίδεψε για τα γήπεδα του ουρανού, όπου θα κλωτσήσει την αγαπημένη του μπάλα με τόσους άλλους αστέρες του παρελθόντος.

Η πομπή έφυγε μέσα από τη λεωφόρο Πασέο Κολόν, με χιλιάδες κόσμου να στοιβάζεται δεξιά κι αριστερά από το δρόμο για να «αποχαιρετήσει» τον μεγάλο Αργεντινό άσο και απόλυτο ίνδαλμα για όλη την Αργεντινή.

Χιλιάδες Αργεντινοί βγήκαν για να αποχαιρετήσουν τον ένα και μοναδικό Ντιέγκο. Τον ποδοσφαιριστή που δόξασε όσο κανείς άλλος τη χώρα τους. Μικρά παιδιά, ηλικιωμένοι, λάτρεις του ποδοσφαίρου και μη, θέλησαν να πουν το δικό τους αντίο στον θρύλο της Αργεντινής. Τον δικό τους θρύλο.

Τελικά λίγες ώρες αργότερα η σορός του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα έφτασε στο νεκροταφείο Jardín.

Εκεί παρουσία της οικογένειάς του κι ελάχιστων κοντινών του ανθρώπων, ο θρύλος του ποδοσφαίρου οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία. Στο κοιμητήριο που βρίσκονται και οι σοροί της μητέρας και του πατέρα του.

Μία ολόκληρη χώρα είχε παραλύσει, καθώς χιλιάδες κάτοικοι του Μπουένος Άιρες συνόδεψαν τον Μαραντόνα στην τελευταία του κατοικία και εκατομμύρια σε όλη την Αργεντινή, αλλά και τον κόσμο, παρακολούθησαν με δάκρυα στα μάτια τη διαδικασία.

Υπήρξε και ένα ευτράπελο, καθώς ο οδηγός της νεκροφόρας που μετέφερε τη σορό του «Πίμπε Ντ' Όρο» μπέρδεψε την έξοδο στην περιφερειακή οδό με αποτέλεσμα να καθυστερήσει λίγο η άφιξή της στο κοιμητήριο στο Μπουένος Άιρες. Με αφορμή αυτό το περιστατικό τα ΜΜΕ της Αργεντινής έκαναν λόγο για κακή οργάνωση στην τελετή.

Νωρίτερα, λόγω των επεισοδίων που σημειώθηκαν σε όλους τους δρόμους πέριξ της Casa Rosada, η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει δύο ώρες νωρίτερα το λαϊκό προσκύνημα.

 

 

Το τριήμερο εθνικό πένθος που κήρυξε ο πρόεδρος της Αργεντινής, θα συνεχιστεί  έως και το Σάββατο.

 

 

 

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Associated Press

Πηγή: skai.gr