Στην αντεπίθεση η Π.Ε.Κ.

Στην αντεπίθεση πέρασε η Παναθηναϊκή Ενωτική Κίνηση, μετά τις εξαγγελίες του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Παναθηναϊκός Γιάννη Βαρδινογιάνη, για τη σύσταση εταιρείας ειδικού σκοπού και τις προτάσεις για την αναμόρφωση του διοικητικού τρόπου της ομάδας.

Τα μέλη της ενδεκάδας που ηγούνται της Π.Ε.Κ. θεωρούν ότι οι προτάσεις του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ είναι μη υλοποιήσιμες, όπως επίσης ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊικός, αγνοεί τις προτάσεις της, έχοντας σαν γνώμονα το προσωπικό του συμφέρον και όχι αυτό της ομάδας.

Λαμβάνοντας υπ'όψιν της τα παραπάνω δεδομένα, η ΠΕΚ αποφάσισε να σκληρύνει τη στάση της απέναντι στο Γιάννη Βαρδινογιάννη και εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

Αναλυτικά:



Αγαπητοί Φίλες, Φίλοι,

Η δύναμη της ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ (¨Π.Ε.Κ.¨), η δύναμη όλων των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, μεγαλώνει καθημερινά και εγγυάται την επιτυχία του οράματός μας για έναν Παναθηναϊκό πολυμετοχικό, ενιαίο και αδιαίρετο.

Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης αγνοώντας υπεροπτικά το ενωτικό μας μήνυμα για συνεργασία όλων όσων αγαπούν τον Παναθηναϊκό, αρνείται να τοποθετηθεί στις οργανωτικές προτάσεις μας αλλά και στο ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να είναι χωρισμένος σε διάφορα μαγαζιά μη συνεργαζόμενα μεταξύ τους.

Αντ΄αυτού, μετά από τέσσερα χρόνια σκέψης όπως είπε, προτείνει τη δημιουργία ενός ακόμη μαγαζιού, αμοιβαίου κεφαλαίου εμπορίου μισθοφόρων, μέσα από αντιφάσεις, επιβεβαιώνοντας ότι βρίσκεται σε πλήρη δυσαρμονία με τις αρχές και τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού:

Η τεράστια αντίφαση είναι ότι παράλληλα δήλωσε ότι «η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ δεν χρειάζεται βοήθεια, όποιον παίκτη θέλει τον αγοράζει». Άρα τι του χρειάζεται το Αμοιβαίο Κεφάλαιο και τα χρήματα των φιλάθλων του Παναθηναϊκού;

Εάν παραδεχθεί την αλήθεια, ότι δηλαδή χρειάζεται βοήθεια, είμαστε έτοιμοι να τον συνδράμουμε οικονομικά και χωρίς οποιοδήποτε αντάλλαγμα αρκεί να εγκρίνουμε και εμείς τη Διοίκηση, τις αρχές της και τη στελέχωσή της, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα επαναληφθούν τα λάθη της τελευταίας δεκαετίας.

Ο Παναθηναϊκός είναι μια μεγάλη Ευρωπαϊκή ομάδα και δεν μπορεί να κάνει εμπόριο μισθοφόρων ούτε επιτρέπεται να καλεί τους φιλάθλους του να κερδοσκοπούν σ΄αυτό. Εμείς θέλουμε να παίρνουμε παίκτες με στόχο να μένουν για πάντα στην ομάδα, να ματώνουν για τη φανέλα και να γίνονται παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του Συλλόγου μας με την προσδοκία ότι και τότε θα είναι μέλη της Παναθηναϊκής Οικογένειας και, αν το επιθυμούν, θα αξιοποιούνται από άλλες θέσεις.

Δεν είναι δυνατόν ένας παίκτης μας να πωλείται επειδή πάει καλά και ανεβαίνει η αξία του, πρέπει να μπορούμε εμείς να του πληρώνουμε τα χρήματα που δικαιούται ώστε να μένει για πάντα κοντά μας.

Στα πλαίσια αυτά ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί επίσης να δανείζεται από μεγάλες ομάδες ποδοσφαιριστές χωρίς δικαίωμα αγοράς. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να δανείζει αυτός ποδοσφαιριστές σε άλλες ομάδες χωρίς να τους δίνει δικαίωμα αγοράς. Όποιος δεν καταλαβαίνει αυτά τα απλά πράγματα δεν έχει καταλάβει ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και δεν μπορεί να διαχειρίζεται τα όνειρα της Παναθηναϊκής Οικογένειας.

Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού έχουν και μνήμη και κρίση. Η Π.Ε.Κ. δεν ήλθε για να διχάσει τον Παναθηναϊκό, δημιουργήθηκε για να τον ενώσει σε μια χρονική περίοδο που ο διχασμός ήταν εμφανής και καταστροφικός. Ως προς την ποδοσφαιρική ομάδα δε, από την εμφάνιση της Π.Ε.Κ. και την πίεση της αξιόπιστης εναλλακτικής λύσης όλοι αυτοί που κινδυνεύουν τα μικρό ή μεγαλοσυμφέροντα τους είναι αναγκασμένοι να αποδίδουν καλύτερα. Η μακρά περίοδος που χάναμε βαθμούς και προκρίσεις με τα χέρια κάτω και μετά μας λέγανε ότι είναι σημαντικό να κρατάμε την ψυχραιμία μας για ένα καλύτερο (δικό τους) μέλλον, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Ο κ. Γ. Βαρδινογιάννης πρέπει να καταλάβει ότι όσο ακολουθεί τον μοναχικό του δρόμο, αποκομμένος από την Παναθηναϊκή Οικογένεια, ισχύει το ειδικό μήνυμά μας: Πρέπει να φτιαχτεί μεγάλη ομάδα ευρωπαϊκών προδιαγραφών, να κερδίζουμε τίτλους και να πανηγυρίζουμε, αλλιώς θα πρέπει να σας βοηθήσουμε.

Υ.Γ. Από τη Δευτέρα 11022008 την εποπτεία της διοικητικής οργάνωσης και της υλοποίησης των αναγγελθεισών πρωτοβουλιών της Π.Ε.Κ. αναλαμβάνει ο εκ των ιδρυτικών μελών της κ. Γ. Νίκας, ενώ κατά περιόδους και άλλα μέλη της Π.Ε.Κ. θα εναλλάσσονται στην εποπτεία της λειτουργίας της.
Πηγή: skai.gr