Στέφανος Τσιτσιπάς: Όνειρο ήταν και πάει... ο τελικός του Roland Garros

Όνειρο ήταν και πάει... ο τελικός του Roland Garros για τον Τσιτσιπά. Και δυστυχώς έτσι όπως εκτυλίχθηκε το παιχνίδι, ήταν κρίμα και... άδικο.

Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 3-2 σετ (6-3, 6-2, 5-7,4-6, 6-1) από τον ανώτερο Τζόκοβιτς και δεν κατάφερε να πάρει την ιστορική πρόκριση σε τελικό Grand Slam για πρώτη φορά στην καριέρα του.


Πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι τούμπα παρά το γεγονός ότι στο τρίτο σετ ο αντίπαλος του είχε ματς πόιντ στο 5-4, αλλά στο τέλος ο Στέφανος λύγισε και πλήρωσε επί της ουσίας το γεγονός ότι έχασε τα δύο πρώτα σετ μέχρι να ξυπνήσει και να πιστέψει ότι μπορούσε.

Ο Σέρβος, Νο 1 στην κατάταξη, ήταν στο ξεκίνημα του παιχνιδιού καλύτερος και με σχεδόν κυνικό τρόπο χτύπησε στις αδυναμίες και την ψυχολογία του Έλληνα πρωταθλητή, με αποτέλεσμα να μην του αφήσει κανέναν περιθώριο.

Τα μπρέικ πόιντ που έσβηνε ο Νόλε στον Στέφανο μέχρι να φτάσει σε ματς πόιντ στο τρίτο σετ, το ένα μετά το άλλο, από την αρχή της αναμέτρησης, βραχυκύκλωσαν τον Έλληνα τενίστα που έδειξε να έχει παραδοθεί.

Ωστόσο, όταν ο Τσιτσιπάς έσβησε ματς πόιντ του Σέρβου στο 5-4 του τρίτου σετ, άλλαξαν τα πάντα. Η ψυχολογία του γύρισε, ο Στέφανος πίστεψε στις δυνάμεις του, από ναδίρ γύρισε στο... ζενίθ, ισοφάρισε σε 2-2 σετ, αλλά στο φινάλε δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του κορυφαίου στον κόσμο. Στο τρίτο σετ με δύο μπρέικ ο Σέρβος έδειξε ότι ήταν το αφεντικό και δικαιολόγησε την παρουσία του στην κορυφή του ranking.


Ο Τσιτσιπάς από την πλευρά του το πάλεψε, έδωσε σώμα και ψυχή και αποχώρησε με το κεφάλι ψηλά, στην πρώτη του παρουσία σε ημιτελικό στο Grand Slam του Παρισιού, δείχοντας ότι το μέλλον του ανήκει.

Οι πόντοι ήταν 172-149. Ο Τζόκοβιτς έχει 56 winners, 50 αβίαστα και 8/22 μπρέικ πόιντ. Ο Τσιτσιπάς έχει 52-56 και 4/15.

Την Κυριακή ο Τζόκοβιτς, θα αντιμετωπίσει στον τελικό τον βασιλιά του χώματος Ναδάλ που θα βρεθεί εκεί για 13η φορά στην καριέρα του, μετρώντας 12 κατακτήσεις.

Το ματς

Στα δύο πρώτα σετ ο Νόλε δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Έλληνα τενίστα. Με 12 winners στο πρώτο σετ ο Τζόκοβιτς, εκμεταλλεύτηκε την ελλιπή συγκέντρωση του Τσιτσιπά και κατάφερε με δύο μπρέικ να προηγηθεί 5-2. Ο Στέφανος δεν έβγαλε αντίδραση και ηττήθηκε τελικά 6-3 στο πρώτο, ενώ στο δεύτερο ο Σέρβος πάτησε γκάζι, έσβηνε τα μπρέικ του αντιπάλου του και με τρεις άσους στο 8ο γκέιμ κατάφερε να φτάσει άνετα στην κατάκτηση του με 6-2.

Στο τρίτο σετ ο Σέρβος έδειχνε πως μπορούσε να το καθαρίσει με συνοπτικές διαδικασίες αλλά λογάριαζε χωρίς να υπολογίσει την ψυχή του Τσιτσιπά. Αν και με μπρέικ έκανε το 5-4, είδε τον Στέφανο να σβήνει ματς πόιντ και να αλλάζει όλο το ματς.

Ο Τζόκοβιτς κατάφερε να σβήσει και το 10ο (0/10) μπρέικ πόιντ του αντιπάλου του, αλλά ο Τσιτσιπάς με την 11η προσπάθεια έκανε το μπρέικ για το 5-5! Με ψυχολογία στα ύψη έφτασε το 7-5 και μείωσε σε 2-1.

Στο 4ο σετ ο Τσιτσιπάς κατάφερε να σταθεί και πάλι όρθιος απέναντι στον Νόλε και με 4 μπρέικ πόιντ στο 7ο γκέιμ έφτασε στο 4-3. Με τσαμπουκά κατάφερε να προηγηθεί με 5-4 και με μπρέικ έκανε το 6-4, για να ισοφαρίσει σε 2-2.

Ωστόσο, εκεί άδειασε και στο πέμπτο σετ παρέδωσε το πνεύμα. Η ανωτερότητα του αντιπάλου δεν του άφησε περιθώριο, αφού με συνεχόμενα μπρέικ ο Νόλε έφτασε στην άνετη κατάκτηση του με 6-1 και έφυγε για τελικό.

Πηγή: sport-fm.gr