ΣΚΑΪ - Olympus Marathon

Σε εξέλιξη είναι από τις 6 το πρωΐ στον Όλυμπο, ο ΣΚΑΪ Olympus Marathon, ο μοναδικός διεθνής αγώνας ορεινού δρόμου.

Το σύνθημα για την εκκίνηση από το Δίον έδωσε ο Πύρρος Δήμας. Ο Ολυμπιονίκης της άρσης βαρών δήλωσε ότι χρειάζεται ψυχή και πως αξίζει τον κόπο η προσπάθεια αυτή.

• • Συγκινημένος εμφανίστηκε ο ιδιοκτήτης του ΣΚΑΪ κ. Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος δήλωσε ότι 453 άνθρωποι τρέχουν 44 χιλιόμετρα μέσα σε ένα τοπίο το οποίο κανείς δεν μπορεί να φανταστεί. Τόνισε ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί και τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι αθλητές που συμμετέχουν στον διεθνή αγώνα ορεινού δρόμου θα διανύσουν 44 χιλιόμετρα πάνω στο βουνό κάνοντας 11 στάσεις μέχρι το υψόμετρο των 2.750 μέτρων.

Ο τερματισμός θα γίνει στο Λιτόχωρο και την απονομή των μεταλίων θα κάνει στις 7 το απόγευμα η Ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα.

Ολοκληρώθηκε στο περιβαλλοντικό πάρκο του Λιτοχώρου ο παιδικός μαραθώνιος για παιδιά δημοτικού και γυμνασίου.

Ο ΣΚΑΪ Olympus Marathon είναι ο μοναδικός διεθνής αγώνας ορεινού δρόμου που πραγματοποιείται στην Ελλάδα. Τμήμα της διαδρομής συμπίπτει με την ιερή πορεία των πιστών της αρχαιότητας, οι οποίοι στις αρχές κάθε καλοκαιριού ανέβαιναν από τη λατρευτική πόλη του Δίου, στις κορυφές του Ολύμπου.

Για τους αθλητές αποτελεί μια μοναδική εμπειρία ζωής και έναν αγώνα με διεθνή ακτινοβολία σε ένα βουνό που εκτός των άλλων έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως ένα Μνημείο Παγκόσμιας Φυσικής Κληρονομιάς.

Πηγή: skai.gr