Κλείσιμο

Σφράγισε πρόκριση και κέρδισε παίκτες ο Παναθηναϊκός!

Κάποια αμφισβήτηση για το ποιος θα προκριθεί δεν υπήρχε μετά το πρώτο ματς.

Ο Παναθηναϊκός είχε επικρατήσει με 3-1 της Παναχαϊκής στην Πάτρα, την Πέμπτη έκανε την δουλειά κερδίζοντας με 2-0 και την ίδια ώρα ο Γιώργος Δώνης μπορεί να χαμογελάει με την εμφάνιση ορισμένων παικτών του.

Όπως ο Καμπετσής που σκόραρε το 2-0 αλλά και ο Κολοβός που άνοιξε το σκορ και πέτυχε το πρώτο του επίσημο τέρμα με το τριφύλλι στο στήθος. Άρεσαν και οι Ζαγαρίτης, Μπεκ και Βαγιαννίδης, όπως και ο Αποστολάκης που είχε πολλά ανεβάσματα.

Το πάλεψε όσο μπορούσε η Παναχαϊκή, παρότι η πρόκριση είχε ουσιαστικά κριθεί από το πρώτο παιχνίδι και είχε τις φάσεις της για να πετύχει ένα τέρμα στο ΟΑΚΑ. Στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός, εκτός της διοργάνωσης οι Πατρινοί.

Το ματς

Οι πολλές αλλαγές και το ροτέισον του Γιώργου Δώνη είχε ως αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ψάχνεται αρχικά στον αγωνιστικό χώρο. Σιγά σιγά, όμως, οι πράσινοι ανέβαζαν απόδοση, έπαιζαν στρωτό ποδόσφαιρο και έβγαζαν ωραίες συνεργασίες στο χορτάρι. Η πρώτη φάση δεν άργησε να έρθει (15’) με τον Κολοβό να κάνει κακό τελείωμα από το ύψος της μικρής περιοχής, με την Παναχαϊκή να απαντά στο αμέσως επόμενο λεπτό αλλά ο Μαυρομμάτης με προβολή δεν επέτρεψε στον Αντωνακόπουλο να σκοράρει. Ο Καπούταγλης «έβγαλε» το σουτ του Σερπέζη, όπως και αυτό του Μπεκ με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα.

Μπεκ, Σερπέζης, Αποστολάκης ήταν θετικότατοι και έδειχναν στον Γιώργο Δώνη πως αξίζουν μιας ευκαιρίας, με την γενικότερη εικόνα του Παναθηναϊκού να είναι καλή. Μπορεί ναι μεν να έλειπε η τελική πάσα αλλά η κυκλοφορία της μπάλας και οι συνδυασμοί που έβγαζαν στο χορτάρι οι πράσινοι ήταν προϊόν δουλειάς. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, ωστόσο λίγο μετά την επανέναρξη οι γηπεδούχοι βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Στο 52ο λεπτό, λοιπόν, ο Αποστολάκης σε ένα από τα πολλά ανεβάσματά του, έκανε τη σέντρα η οποία πέρασε από όλους και κατέληξε στον Κολοβό, ο οποίος νίκησε τον Καπούταγλη (1-0), πετυχαίνοντας το πρώτο του τέρμα με το τριφύλλι.

Η υπεροχή του Παναθηναϊκού είχε καρποφορήσει, οι παίκτες του Δώνη έπαιζαν καλό ποδόσφαιρο, με τους αντιπάλους τους να το παλεύουν όσο μπορούν. Η διαφορά των δύο ομάδων και της μιας κατηγορίας που τις χωρίζει ήταν εμφανής, με τους «πράσινους» να βρίσκουν ακόμη και δεύτερο τέρμα λίγο αργότερα. Αφού πρώτα ο Καμπετσής δεν κατάφερε να σκοράρει μετά από ωραία κάθετη του Βαγιαννίδη, με το δοκάρι να σταματάει το πλασέ του, ο ίδιος παίκτης πήρε... προσωπική ρεβάνς και έπειτα από πάσα του Κολοβό, πλάσαρε υποδειγματικά τον Καπούταγλη για το 2-0.

Ένα σκορ που παρέμεινε μέχρι το φινάλε, με τους γηπεδούχους να αφήνουν το πόδι από το γκάζι και να παίζουν πιο συντηρητικά, φτιάχνοντας, βέβαια, φάσεις και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βρουν ένα γκολ, χωρίς όμως να το καταφέρουν.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κολοβέτσιος(38? Αλεξανδρόπουλος), Μαυρομμάτης, Ζαγαρίτης, Αποστολάκης, Κουρμπέλης, Νούνες, Κολοβός, Σερπέζης(63' Φάουστο), Μπεκ(63' Βαγιαννίδης), Καμπετσής.

Παναχαϊκή: Καπούταγλης, Πατάπης, Πατρώνης, Μαυριάς(72' Κυνηγόπουλος), Ιντζόγλου, Παπατόλιος, Αντωνακόπουλος(69' Μωραϊτης), Μουστακόπουλος, Λινάρδος, Μασούρας, Τσελεπίδης(60' Κολ).

Πηγή: sport-fm.gr