Σε ρυθμούς Socca World Cup 2019 το Ρέθυμνο

Σε ρυθμούς Socca World Cup 2019 το Ρέθυμνο, με αγώνες ποδοσφαίρου 6x6 και χιλιάδες Ρεθεμνιώτες να έχουν υποδεχτεί τις ομάδες από 40 χώρες του κόσμου, οι οποίες θα αγωνιστούν μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου, ώστε μέσα από 96 αγώνες να αναδειχτεί η παγκόσμια πρωταθλήτρια ομάδα του μίνι ποδοσφαίρου.

Εκ μέρους του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της ελληνικής κυβέρνησης, ο υφυπουργός Υποδομών, αρμόδιος για θέματα Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης χαιρέτισε τη διοργάνωση και όλους τους επισκέπτες από κάθε γωνία του πλανήτη, μεταφέροντας παράλληλα, τα ειλικρινή του όπως είπε, συγχαρητήρια, προς όσους συνέβαλαν και θα συμβάλλουν τις επόμενες μέρες στην υλοποίηση αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης.

«Να είστε σίγουροι πως το Ρέθυμνο έχει προετοιμαστεί με μεγάλη υπευθυνότητα. Θεσμικοί φορείς και πολίτες συνεργαζόμαστε αρμονικά, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας, για να καταστήσουμε την φιλοξενία σας στην πόλη μας μια ευχάριστη και αξέχαστη εμπειρία. Οι Έλληνες αγαπούν πραγματικά το ποδόσφαιρο και το αποδεικνύουν κάθε φόρα με τον δικό τους μοναδικό τρόπο», ανέφερε στο χαιρετισμό του κατά την έναρξη του Socca World Cup 2019 ο υφυπουργός επισημαίνοντας πως «…σήμερα, μας δίνεται μια ξεχωριστή ευκαιρία. Η καθεμία και ο καθένας από εμάς, για τις επόμενες μέρες, λαμβάνει το ρόλο του ως οικοδεσπότης. Είναι, λοιπόν, χρέος όλων μας να γνωρίσουν οι εκλεκτοί μας προσκεκλημένοι την αληθινή έννοια της Κρητικής φιλοξενίας. Εναπόκειται σε εμάς, να κάνουμε αυτό το διάστημα ξεχωριστό, να γεμίζουμε τις εξέδρες, να υποστηρίξουμε τις ομάδες μας, να ανυψώσουμε το ποδόσφαιρο και να γίνουμε η εικόνα της Πατρίδας μας προς τα έξω. Είμαστε έτοιμοι να δείξουμε σε όλους ότι η Ελλάδα, η Κρήτη και το Ρέθυμνο μπορούν και θα τα καταφέρουν».

«Γράφουμε απόψε μια νέα σελίδα στην παγκόσμια αθλητική ιστορία. Μια σελίδα που επιβεβαιώνει το ρόλο της Ελλάδας ως θεματοφύλακα της Ολυμπιακής κληρονομιάς. Αυτή τη σπουδαία κληρονομιά μεταλαμπαδεύουμε από το Ρέθυμνο και την Κρήτη σε όλον τον κόσμο», τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, κηρύσσοντας την έναρξη του Μουντιάλ μίνι ποδοσφαίρου (SOCCA) στο Ρέθυμνο, που διοργανώνεται με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης.
Ο κ. Αρναουτάκης υπογράμμισε επίσης πως πρόκειται για μια «παγκόσμια αθλητική διοργάνωση», σημειώνοντας πως «ο αθλητισμός είναι δύναμη ελπίδας» και ότι η Κρήτη με το ιστορικό φορτίο που την διακρίνει στέλνει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο «πως ο αθλητισμός χτίζει γέφυρες ειρήνης και συνεργασίας των λαών».

Στο γήπεδο που βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, στην κεντρική παραλία της πόλης του Ρεθύμνου, χωρητικότητας 3.500 θεατών, που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να φιλοξενήσει τους 96 αγώνες του SOCCA World Cup 2019, 40 εθνικές ομάδες και περισσότεροι από 1.000 συμμετέχοντες θα τιμήσουν τη διοργάνωση όλες αυτές τις ημέρες ενώ εικόνες της πόλης του Ρεθύμνου θα φτάσουν, μέσα από 70 τηλεοπτικά δίκτυα, σε δεκάδες αποδέκτες ανά την υφήλιο.

Χθες το βράδυ χιλιάδες κόσμου βρέθηκαν σε μία μεγάλη γιορτή αυτήν της έναρξης του Socca World Cup όπου παρακολούθησαν τον ποδοσφαιριστή Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος ως DJ έπαιξε μουσική δίνοντας το ρυθμό της διοργάνωσης.

Παράλληλα το συγκρότημα Οnirama, τραγούδησε και διασκέδασε αθλητές και κοινό που στη συνέχεια παρακολούθησαν τον πρώτο αγώνα της Εθνικής Ελλάδος απέναντι στο Μεξικό, που έληξε ισόπαλο με σκορ 0-0.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ