Σαν άξιοι πρωταθλητές Ευρώπης

To αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συνεχίζει την προετοιμασία του, ενόψει των υποχρεώσεών του στην τελική φάση του Euro 2008.

Σε συνέντευξη τύπου το Σάββατο την εθνική μας ομάδα εκπροσώπησαν οι Άγγελος Χαριστέας και Γιώργος Καραγκούνης.

Την υπόσχεση πως θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό στη διοργάνωση έδωσε ο επιθετικός της Νυρεμβέργης ενώ αισιόδοξος πως θα είναι έτοιμος να αγωνιστεί στον πρώτο αγώνα της Ελλάδας με την Σουηδία εμφανίστηκε ο Γιώργος Καραγκούνης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

"Είμαστε όλοι ενθουσιασμένοι που σαν πρωταθλητές Ευρώπης βρισκόμαστε σε αυτή τη διοργάνωση. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας στο γήπεδο και να αποδείξουμε ότι άξια ήμασταν πρωταθλητές Ευρώπης, αλλά αυτό θα πρέπει να το κάνουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο" ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Χαριστέας.

Ο επιθετικός της Νυρεμβέργης δεν θέλησε να σχολιάσει την εφετινή πορεία της ομάδας του ("εδώ είμαστε με την εθνική ομάδα και όχι με τη Νιρεμβέργη, δεν κάνει να μιλάμε γι αυτά τα πράγματα"), ενώ αναφερόμενος στον αγώνα με τη Σουηδία εκτίμησε πως "αν δούμε τις δύο ομάδες θα διαπιστώσουμε ότι στηρίζονται στη δύναμη, την ταχύτητα και την τακτική. Όποιος είναι καλύτερος σε αυτούς τους τομείς πιστεύω ότι θα κερδίσει το παιχνίδι". Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ευχήθηκε "να πετύχω κάποιο γκολ, αλλά σημασία θα έχει πρώτα από όλα να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Καραγκούνης φάνηκε να δυσφορεί σε όσες από τις ερωτήσεις των εκπροσώπων του ξένου Τύπου οι αναφορές στις επιτυχίες του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος πιστώνονταν στον Ότο Ρεχάγκελ: "Είμαστε όλοι μαζί, όλοι καταφέραμε μαζί αυτά που καταφέραμε και συνεχίζουμε. Νιώθουμε μεγάλο σεβασμό γι αυτόν"

Απαντώντας σε ερώτηση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, ο Καραγκούνης δήλωσε πως ευελπιστεί για την παρουσία του στην αναμέτρηση της πρεμιέρας: "Χθες προπονήθηκα και σήμερα αισθάνομαι πολύ καλύτερα. Μέρι την Τρίτη έχουμε ακόμη τρεις ημέρες, πιστεύω ότι θα είμαι σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, αλλά ο προπονητής θα αποφασίσει".

Ο μεσοεπιθετικός του Παναθηναϊκού επανέλαβε για πολλοστή φορά ότι για την εξαιρετική παρουσία της εθνικής στα τελευταία τέσσερα χρόνια "δεν υπάρχει μυστικό, απλά ήμασταν μια ομάδα συγκεντρωμένη, αποφασισμένη σε όλα τα παιχνίδια και αυτό μας έδωσε το τρόπαιο. Το ίδιο κάναμε και στην προκριματική φάση. Φτάσαμε ως εδώ με τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών από οποιαδήποτε ομάδα. Η ομαδική δουλειά είναι από τα μεγαλύτερα ατού μας και αυτό θα θέλαμε να γίνει κι εδώ, τώρα".

Κατά τον Έλληνα διεθνή, μοναδικός στόχος της Ελλάδας θα πρέπει να είναι "το πρώτο παιχνίδια και τίποτε άλλο. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η Σουηδία, ούτε η Ρωσία ούτε η Ισπανία".

Όσο για την πενιχρή αγωνιστική παρουσία στους φιλικούς με την Ουγγαρία και την Αρμενία, υπάρχει εξήγηση: "Όταν παίζεις απέναντι σε κλειστές άμυνες, για καμία ομάδα δεν είναι εύκολο να τις διασπάσει. Εμείς βέβαια εκεί που έπρεπε να το κάνουμε το κάναμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στις τρεις τελευταίες διοργανώσεις δεν έχουμε χάσει πόντο με μικρή ομάδα. Δεν είχαμε φρεσκάδα στα φιλικά με την Ουγγαρία και την Αρμενία, αλλά την Τρίτη θα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα και θέλω να πιστεύω ότι θα παρουσιαστούμε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις".
Πηγή: Χριστίνα Βραχάλη