«Πρώτο βήμα» για τον ΠΑΟ στο Κύπελλο

Οι «πράσινοι» επικράτησαν στο στάδιο της Λεωφόρου 1-0 του ΟΦΗ, στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» και έχουν τον πρώτο λόγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η αποστολή τους στη ρεβάνς του Ηρακλείου θα είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Σανμαρτεάν στο 55‹.
Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, όμως, τουλάχιστον έως το 30‹, δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν σημαντικές ευκαιρίες, με εξαίρεση τη φάση του 16‹, όταν ο Σηφάκης εξουδετέρωσε αρχικά σουτ του Φύσσα και στη συνέχεια νέο σουτ του Σαπάνη. Αντίθετα, οι Κρητικοί στις αντεπιθέσεις τους πλησίασαν δύο φορές το γκολ, όμως ο Νικοπολίδης με πανομοιότυπο τρόπο (με το αριστερό χέρι) εξουδετέρωσε τα κοντινά σουτ των Σολίς (9‹) και Σοάρες (18‹).
Μετά το ημίωρο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του και πίεσε τους παίκτες του Γιώργου Φοιρού. Και πάλι όμως δεν κατάφερε να σκοράρει. Στο 45‹ ο Κολιτσιδάκης έδιωξε πάνω στη γραμμή κεφαλιά του Σαπάνη, ενώ στις καθυστερήσεις ο Κωνσταντίνου από πολύ καλή θέση «σημάδεψε» το δεξί δοκάρι του Σηφάκη.
Τελικά, το πολυπόθητο γκολ για τους «πράσινους» ήρθε στο 55‹. Ο Βλάοβιτς έβγαλε τον Σανμαρτεάν απέναντι στον Σηφάκη και ο Ρουμάνος με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ. Ο ΟΦΗ προσπάθησε να απαντήσει τρία λεπτά αργότερα, όμως ο Σοάρες από πολύ καλή θέση πλάσαρε «άψυχα» πάνω στο Νικοπολίδη.
Οποίος πάντως περίμενε ότι, μετά το γκολ του Παναθηναϊκού, το παιχνίδι θα «άνοιγε³, διαψεύστηκε. Οι δύο ομάδες δεν φάνηκαν διατεθειμένες να ρισκάρουν και, παρά τις μικροευκαιρίες που δημιουργήθηκαν, το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.
Διαιτητής: Καρατζάς (Εύβοια)
Κίτρινες: Σοάρες, Γκούμας
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ: Νικοπολίδης, Χένρικσεν, Μορίς, Βλάοβιτς, Γκούμας, Σανμαρτεάν (64‹ Μινχ), Κωνσταντίνου (81‹ Βαζέχα), Μπασινάς, Σαπάνης (60‹ Μάριτς), Φύσσας, Μικάελσεν
ΟΦΗ: Σηφάκης, Μπελεβώνης, Αδάμος, Σοάρες, Κολιτσιδάκης, Μπικόφσκι, Δέντσας, Ρουμπάκης, Σολίς, Ντεγιάνοφ (63‹ Χρυσάφης), Μοσχογιάννης
Πηγή: skai.gr