Πρωταθλητές στην ανθρωπιά

Το ότι δεν είναι μόνο σπουδαίοι αθλητές αλλά, κυρίως, σπουδαίοι άνθρωποι απέδειξαν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Γερμανία.

Οι Κυργιάκος, Γκέκας, Αμανατίδης, Χαριστέας, Καμπάνταης και Μασμανίδης βγάζουν σε δημοπρασία από μία υπογεγραμμένη φανέλα τους, με στόχο να διαθέσουν τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν στους πυροπαθείς από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Η αρχική ιδέα πιστώνεται στον Σωτήρη Κυργιάκο, με τους Γκέκα, Αμανατίδη, Χαριστέα, Μασμανίδη και Καμπάνταη να ανταποκρίνονται άμεσα, και με την αρωγή του γερμανικού περιοδικού «Sportbild».

Ο Σωτήρης Κυργιάκος έψαχνε από την πρώτη στιγμή έναν τρόπο ώστε να συμβάλει στην οικονομική ενίσχυση των πληγέντων.

Απευθυνόμενος αρχικά στον συμπαίκτη του στην Άϊντραχτ, Γιάννη Αμανατίδη, κίνησε τις διαδικασίες και βρήκε άμεση ανταπόκριση από όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στο γερμανικό πρωτάθλημα.

«Δυσκολεύομαι πολύ να βγάλω από το μυαλό μου τις άσχημες εικόνες που είδα. Με έχουν επηρεάσει σε πολύ μεγάλο βαθμό και θέλω να βοηθήσω όσο περνάει από το χέρι μου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού.

Το χρηματικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα κατατεθεί σε λογαριασμό που έχει ανοίξει η ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο στη γερμανική τράπεζα Commerzbank Berlin.

  Μακάρι η συμβολική αυτή κίνηση από τους Έλληνες αθλητές να τύχει μεγάλης ανταπόκρισης.

Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr