Κλείσιμο

Πολλές ευκαιρίες, κανένα τέρμα

Χωρίς γκολ, αλλά με πολλές φάσεις και αδικημένο τον Ολυμπιακό έληξε το ντέρμπι των αιωνίων στη Λεωφόρο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν πολύ δυνατά και προσέφεραν δυνατές συγκινήσεις στους θεατές. Ειδικά ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός και στάθηκε άτυχος, καθώς θα μπορούσε να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ.

Η πρώτη καλή φάση έγινε στο 18ο λεπτό. Μετά από εκτέλεση από τα δεξιά του Γκαλέτι, ο Κοβάσεβιτς έπιασε κεφαλιάπάσα από το ύψος του πέναλτι, όμως ο Άντζας δεν μπόρεσε στο δεύτερο δοκάρι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Μάλαρτζ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, σουτ του Γκαλέτι διαγώνια από τα δεξιά της μικρής περιοχής, όμως η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Μάλαρτζ και κατέληξε άουτ.

Οι πρωταθλητές ενέτειναν την πίεση στα καρέ των γηπεδούχων και στο 22' λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ. Τότε λάθος του Ενακαρίρε που έχασε την μπάλα, λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή της ομάδας του, ο ΛούαΛούα έκλεψε, απέφυγε τον Μάλαρτζ έκανε από τα δεξιά το πλασέ σε κενή εστία, όμως η μπάλα προσέκρουσε στο κάθετο δοκάρι.

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε. Και οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να επιβάλουν τον ρυθμό τους και οι παίκτες έδωσαν ...ομηρικές μάχες, ειδικά στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο Παναθηναϊκός μπήκε πιο δυνατά, θέλοντας να περιορίσει την επιθετική δραστηριότητα του Ολυμπιακού. Πίεσε λοιπόν την εστία του Νικοπολίδη, αλλά και πάλι ο πρωταθλητής ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Μάλιστα η ομάδα του Τάκη Λεμονή είχε και πάλι την καλύτερη ευκαιρία για να πάρει την πρωτοπορία στο σκορ. Στο 77ο λεπτό μετά από κεφαλιά του Στολτίδη ο Τοροσίδης βρέθηκε μόνος του προ κενής εστίας, αλλά ...κατάφερε να στείλει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια! Ο Ολυμπιακός στα επόμενα λεπτά ανέλαβε και πάλι πρωτοβουλία κινήσεων και πίεσε την εστία του Μάλαρτζ, αλλά η πίεση αυτή δεν απέφερε αποτέλεσμα.

Ο διαιτητής Κ. Κασναφέρης έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Πατσατζόγλου, Στολτίδη, Γκούμα, Μάντζιο, Γκαλέτι, ενώ την κόκκινη (δεύτερη κίτρινη) κάρτα στον Αντζα.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός (Ζοσέ Πεσέιρο): Μάλαρτζ, Νίλσον, Γκούμας, Ενακαρίρε, Λεοντίου (66' Βύντρα), Μάτος (75' Εντιογέ), Τζιόλης, Δημούτσος (82' Νίνης), Καραγκούνης, Παπαδόπουλος, Μάντζιος.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου, Ντομί, Άντζας, Ζεβλάκοφ, Τοροσίδης, Στολτίδης, Λεντέσμα, Γκαλέτι, Λούα Λούα (90' Νούνιες), Κοβάσεβιτς (78' Νε).
Πηγή: skai.gr