Ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε από το 3o Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Αχιλλέα Μπέο, για την υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα αναφορικά με τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 τον Σεπτέμβριο 2010.

Πάντως, η συγκεκριμένη ποινή είναι εξαγοράσιμη με 10 ευρώ την μέρα και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση που άσκησε ο ένοχος για "απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος" που είναι αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο τότε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, και νυν δήμαρχος Βόλου, προσπάθησε να επηρεάσει τον διαιτητή προκειμένου να ευνοήσει τον Άρη.

Η εισαγγελέας έκρινε αναξιόπιστη την κατάθεση του Αχιλλέα Μπέου και το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Η απόφαση ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου, παρά τα "κενά μνήμης" του Γιώργου Δαλούκα, ο οποίος δήλωσε ότι ξέχασε όσα είχε καταθέσει για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δήμαρχος Βόλου σχολίασε: "Αν οι μάρτυρες ήταν εναντίον μου θα έτρωγα ισόβια;".

Πηγή: soccerplus.gr