Ποινή φυλάκισης δύο ετών στον Αχιλλέα Μπέο για την υπόθεση Δαλούκα

Ποινή φυλάκισης δύο ετών επιβλήθηκε από το 3o Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Αχιλλέα Μπέο, για την υπόθεση της απόπειρας εκβίασης του διαιτητή Γιώργου Δαλούκα αναφορικά με τον αγώνα Άρης-Παναθηναϊκός 0-1 τον Σεπτέμβριο 2010.

Πάντως, η συγκεκριμένη ποινή είναι εξαγοράσιμη με 10 ευρώ την μέρα και έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την έφεση που άσκησε ο ένοχος για "απόπειρα εκβίασης στην οποία ο υπαίτιος μεταχειρίστηκε απειλή βλάβης δραστηριότητος που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος" που είναι αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο τότε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, και νυν δήμαρχος Βόλου, προσπάθησε να επηρεάσει τον διαιτητή προκειμένου να ευνοήσει τον Άρη.

Η εισαγγελέας έκρινε αναξιόπιστη την κατάθεση του Αχιλλέα Μπέου και το δικαστήριο αποφάσισε την ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Η απόφαση ταυτίζεται απόλυτα με την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία πρότεινε την ενοχή του Αχιλλέα Μπέου, παρά τα "κενά μνήμης" του Γιώργου Δαλούκα, ο οποίος δήλωσε ότι ξέχασε όσα είχε καταθέσει για την συγκεκριμένη υπόθεση.

Μάλιστα, μετά την ανακοίνωση της απόφασης ο δήμαρχος Βόλου σχολίασε: "Αν οι μάρτυρες ήταν εναντίον μου θα έτρωγα ισόβια;".

Πηγή: soccerplus.gr