Πεδίο μάχης έξω από το Ολντ Τράφορντ

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε ο χώρος έξω από το γήπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάϊτετ, Ολντ Τράφορντ, λίγο πριν από τον αγώνα της ομάδας με τη Ρόμα για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λίγκ.

Ιταλοί οπαδοί συγκρούστηκαν με τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες χρησιμοποίησαν γκλοπς για να τους διαλύσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έγιναν 10 συλλήψεις.

Στο μεταξύ, ελληνική τραγωδία φοβάται η ΟΥΕΦΑ ενόψει της διεξαγωγής του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, στην Αθήνα, σημειώνουν οι Κυριακάτικοι Τάιμς του Λονδίνου.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ασκείται αρνητική κριτική πριν από ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που έχει αναλάβει η Ελλάδα, καθώς ανάλογα δημοσιεύματα υπήρξαν και πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004, αλλά διαψεύστηκαν στη πράξη.

Στο δημοσίευμα των Άγγλων αναφέρεται η αδυναμία της Ελληνικής Αστυνομίας να αποτρέψει το ραντεβού ανάμεσα στους χούλιγκαν, στη λεωφόρο Λαυρίου.

Παράλληλα, εκφράζονται οι αμφιβολίες για την ικανότητα της αστυνομίας να εγγυηθεί την ομαλή διεξαγωγή του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, ειδικά σε περίπτωση που έρθουν στην Αθήνα δύο αγγλικές ομάδες.

Ύστερα από ένα δεκαπενθήμερο βίαιων επεισοδίων στην Νότια Ευρώπη, ο συντάκτης φέρνει ως παράδειγμα το θάνατο ενός γάλλου οπαδού της Παρί Σεν Ζερμέν, καθώς και του αστυνομικού στα επεισόδια της Σικελίας, ανάμεσα στην Κατάνια και την Παλέρμο.

Το συγκεκριμένο άρθρο τάσσεται κατά των μετακινήσεων των οπαδών σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, όπως αυτό της Μάντσεστερ κόντρα στην Ρόμα, ενώ τονίζει ότι η ΟΥΕΦΑ βρίσκεται σε συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Ένωση για μία ενιαία αστυνόμευση του ποδοσφαίρου.

Πηγή: Νίκος Σάλτας