Παυλίδης στον ΣΠΟΡ FM: Αυτή είναι η κεντρική ιδέα του προπονητή, να παίζουμε επιθετικά

Το νέο πλάνο που δουλεύει ο Τζον Φαν’τ Σιπ και παρήγαγε τα πρώτα εντυπωσιακά αποτελέσματα στην εμφάνιση και νίκη επί της Βοσνίας περιέγραψε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Βαγγέλης Παυλίδης.

Μιλώντας στην εκπομπή των Βασίλη Βέργη-Βάιου Τσούτσικα, ο σκόρερ του πρώτου γκολ της Εθνικής εμφανίστηκε απόλυτα προσγειωμένος.

Αφού τόνισε λοιπόν ότι επιθυμία του προπονητή είναι να παίζει η ομάδα επιθετικά και μέσω αυτής της προσέγγισης να επιστρέψει στις μεγάλες διοργανώσεις, υπογράμμισε την ανάγκη να στηρίξει και ο κόσμος την προσπάθεια ανάκαμψης.

Αναλυτικά όσα είπε ο Παυλίδης

Για την εκτέλεση έπειτα από ντρίμπλα στη φάση του γκολ, που δεν ήταν η συνηθισμένη για Έλληνα παίκτη: «Ήταν απόφαση της στιγμής. Ασυναίσθητα σου βγαίνει αυτό. Δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι Έλληνες ποδοσφαιριστές. Εμένα μου βγήκε αυτό και ευτυχώς μπήκε γκολ».

Για το αν άφησε πίσω η Εθνική το κακό διάστημα των περασμένων μηνών: «Είναι δύσκολο να το απαντήσω αυτό, γιατί μετά το ματς φύγαμε όλοι για τις ομάδες μας. Είναι καλό που τα σχόλια ήταν θετικά. Το θέμα είναι να συνεχίσουμε να έχουμε αυτή την εικόνα και ελπίζω τον επόμενο μήνα να κυλήσουν και πάλι τόσο καλά τα πράγματα».

Για το αν θα παίζει πλέον τόσο επιθετικά η ομάδα: «Αυτό θα φανεί στο μέλλον, δεν μπορούμε να το πούμε επειδή κάναμε μια καλή εμφάνιση. Αυτή είναι η φιλοσοφία του προπονητή. Και με την Ιταλία αυτό ήθελε να δείξουμε, γιατί αυτή είναι η κεντρική του ιδέα».

Για τον μικρό μέσο όρο ηλικίας της ομάδας που έπαιξε με τη Βοσνία: «Δεν νομίζω ότι παίζει τόσο πολύ ρόλο η ηλικία. Όποιος πάει στην Εθνική είναι τιμή του να παίζει για εκείνη. Το μόνο που αλλάζει είναι ότι δεν έχουμε τόση εμπειρία όσο άλλοι παίκτες».

Για τους στόχους της Εθνικής: «Όπως έχει πει και ο προπονητής, θέλουμε να πάμε στο Κατάρ, να βρισκόμαστε στις μεγάλες διοργανώσεις και πρέπει να δουλέψουμε γι’ αυτό».

Για την απουσία του κόσμου και την έδρα της Εθνικής: «Ο κόσμος πρέπει να ξαναγυρίσει στο γήπεδο και να μας βοηθήσει, ακόμα και όταν δεν πάμε καλά. Ακόμα και μεγάλες εθνικές είχαν ένα διάστημα 3-4 χρόνων που δεν πήγαιναν καλά, αλλά ο κόσμος ήταν πάντα εκεί και τις στήριζε. Αυτή η απουσία του κόσμου είναι το μόνο που με στενοχώρησε. Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα να κρίνω αν το ΟΑΚΑ είναι κατάλληλο. Το σημαντικό είναι όπου παίζει η Εθνική να μαζεύει κόσμο που θα στηρίζει την ομάδα».

Για το αν μπορεί να προσαρμοστεί και σε ένα πιο αμυντικογενές πλάνο: «Έχω παίξει και στις μικρές Εθνικές, όπου παίζαμε πιο συντηρητικά λόγω της δυσκολίας των αγώνων, οπότε θεωρώ ότι και εγώ και οι άλλοι παίκτες μπορούμε, αν χρειαστεί, να εξυπηρετήσουμε και ένα σχέδιο».

Για το ξέσπασμα των παικτών στη λήξη: «Το να κερδίζεις είναι αλλιώς από το να κάνεις μια καλή εμφάνιση και να μην παίρνεις αποτέλεσμα. Μπορούσαμε να βάλουμε κι άλλα γκολ. Δεν ήρθαν, αλλά το θέμα είναι ότι ήρθε η νίκη».
 

Πηγή: sport-fm.gr