Παρελθόν ο Φερέρ

Φερέρ τέλος για την ΑΕΚ. Ο πρόεδρος της "Ένωσης" Ντέμης Νικολαΐδης αποφάσισε να σπάσει το συμβόλαιο που είχε με τον Ισπανό τεχνικό παρότι ήταν κλειστό μέχρι το 2011.

Ο 54χρονος προπονητής έχει ήδη ειδοποιηθεί πως δεν θα προπονήσει την ομάδα την Τρίτη, ενώ την ευθύνη της, μέχρι νεωτέρας, θα έχει ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο τελευταίος θα βρίσκεται στον πάγκο της "Ένωσης" και στην αναμέτρηση με τη Χετάφε την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ, για τους "32" του Κυπέλλου UEFA.

Παράλληλα, θα παραχωρήσει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου απόψε στις 19:00 και όπως είναι λογικό, το αγωνιστικό κομμάτι θα περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Η κακή αγωνιστική εικόνα της ομάδας, ειδικά το τελευταίο διάστημα, αλλά και η συμπεριφορά του Λορένσο Σέρα Φερέρ, που φαινόταν να μην αναγνωρίζει τα λάθη του και να μην αποδέχεται την κριτική, φαίνεται πως αποτέλεσαν την αιτία για να αποφασίσει η διοίκηση της ΑΕΚ να τερματίσει τη συνεργασία της με τον προπονητή, περίπου ένα χρόνο μετά την ανανέωσή της.

Συν τοις άλλοις, ο Φερέρ είχε χάσει πλέον την επαφή με την πλειονότητα των ποδοσφαιριστών της ομάδας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το ύψος της αποζημίωσης που θα πάρει ο απερχόμενος προπονητής. Οι πρώτες εκτιμήσεις "μιλούν" για επταψήφιο αριθμό!

Όσον αφορά στη διάδοχη κατάσταση, τα πάντα είναι ακόμη ρευστά. Δεν αποκλείεται ο Νίκος Κωστένογλου-με πιθανή συνδρομή του Τόνι Σαβέφσκι-να παραμείνει στον πάγκο μέχρι το τέλος της περιόδου, όταν και θα υπάρχουν περισσότερες επιλογές στην αγορά των προπονητών.

Η είδηση της επικείμενης απομάκρυνσης του Λορένσο Σέρα Φερέρ από τον πάγκο της ΑΕΚ έπεσε σαν βόμβα στις τάξεις της ομάδας, όχι τόσο επειδή προκάλεσε έκπληξη ως απόφαση, αλλά για το χρονικό σημείο που έγινε.

Οι "κιτρινόμαυροι" αντιμετωπίζουν τη Χετάφε το βράδυ της Τετάρτης και η αποχώρηση του Ισπανού προπονητή της ίσως αλλάξει άρδην τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr