Παρελθόν για την Τσέλσι ο Μουρίνιο

Παρελθόν για την Τσέλσι αποτελεί ο πορτογάλος τεχνικός της ομάδας Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι δυο πλευρές οδηγήθηκαν στη λύση της συνεργασίας τους μετά από τρία χρόνια και παρότι ο Μουρίνιο είχε συμβόλαιο για ακόμη τρία έτη.

Είναι γνωστό πως ο ιδιοκτήτης της Τσέλσι, Ρομάν Αμπράμοβιτς, είχε σε δυσμένεια τον Μουρίνιο, αλλά ο Πορτογάλος είχε δηλώσει το καλοκαίρι ότι επιθυμούσε να εξαντλήσει το συμβόλαιό του εφόσον είχε τη στήριξη της διοίκησης.

Μετά τα αποτελέσματα όμως στις πρώτες αγωνιστικές της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και την ισοπαλία με την Ρόζενμποργκ στο Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο πλευρές ήρθαν και πάλι σε ρήξη.

Έτσι, ο Μουρίνιο, ο οποίος συναντήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης με την διοίκηση, παραιτήθηκε.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ρεπορτάζ, ο Μουρίνιο είχε λάβει την απόφασή του πολύ πριν από την επίμαχη συνάντηση, καθώς αναφέρουν ότι την είχε ήδη γνωστοποιήσει στους Τζον Τέρι και Φρανκ Λάμπαρντ.

Ο Ζοσέ Μουρίνιο ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι τον Ιούνιο του 2004 και οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του τίτλου το 2005 και το 2006, του Κυπέλλου Αγγλίας το 2007, του Λιγκ Καπ το 2005 και το 2007, καθώς επίσης και του Σούπερ Καπ το 2005. Παράλληλα το 2005 και το 2006 ψηφίστηκε κορυφαίος προπονητής της Πρέμιερσιπ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αντικαταστάτης του θα οριστεί ο Αβραάμ Γκραντ.
Πηγή: skai.gr