Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η Εθνική Νέων στο Πόλο!

Εθνική από… χρυσάφι.

Η Ελλάδα επικράτησε 6-4 της Σερβίας και κατέκτησε στο Κουβέιτ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.  Παράλληλα, η χώρα μας ανέβηκε για τρίτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσης στην κορυφή, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και το 2017 στη Βελιγράδι.

Από 2 γκολ σημείωσαν Αλαφραγκής και Γκιουβέτσης, από ένα ο Νικολαΐδης και ο Κάκαρης.

Η άμυνα από… ατσάλι οδήγησε την ομάδα του Τεό Λοράντος στην κατάκτηση του πολυπόθητου μεταλλίου και στη διατήρησή της στην κορυφή του κόσμου. Τρανό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός ότι οι αντίπαλοί μας όχι μόνο δεν σκόραραν στο πρώτο οκτάλεπτο, αλλά χρειάστηκαν συνολικά 15 λεπτά για να παραβιάσουν την εστία της γαλανόλευκης.

Το παιχνίδι ήταν αρκετά σφιχτό και νευρικό στο πρώτο οκτάλεπτο. Ο Γκιουβέτσης με πέναλτι άνοιξε το σκορ και ο Αλαφργκής με σουτ από την περιφέρεια έκανε το 2-0. Με το ίδιο πλάνο συνέχισε και στο δεύτερο οκτάλεπτο η γαλανόλευκη, με τον Αλαφραγκή να κάνει το 3-0 στα2:30 πριν το τέλος. Με τους Σέρβους να μειώνουν λίγο πριν το φινάλε με τον Ράντοβιτς.

Στην τρίτη περίοδο δεν… κουνήθηκε το διχτάκι και στην τέταρτη περίοδο ο Τσβέτκοβιτς έφερε σε απόσταση βολής την ομάδα του, αλλά με τους Γκιουβέτση και Νικολαΐδη η Ελλάδα πήρε ανάσα. Στανόγεβιτς και Μπράνκοβιτς έβαλαν ξανά στο κόλπο τους Σέρβους. Ο Κάκαρης διαμόρφωσε το τελικό σκορ με το γκολ του.

Σερβία - Ελλάδα 4-6

Τα οκτάλεπτα: 0-2, 1-1, 0-0, 3-3

Σερβία: Γκαβρίλοβιτς, Μπράνκοβιτς, Μπάρατς, Νέσιτς, Στανόγεβιτς, Μίτροβιτς, Βούτσινιτς, Τσβέτκοβιτς, Μαρτίνοβιτς, Σούλτς, Πλεβάντσιτς, Ράντοβιτς, Μίσοβιτς

Ελλάδα: Δαλμαρας, Καλογερόπουλος, Αλαφραγκής, Γκιουβέτσης, Νικολαΐδης, Παπαναστασίου, Κάκαρης, Ρομπόπουλος, Παπαγεωργίου, Δίπλαρος, Χαλυβόπουλος, Γωνιωτάκης, Μητράκης

Πηγή: sport-fm.gr
TAGS: Πόλο