Κλείσιμο

Ομπάμα: Ο Κόμπι ήταν ένας μύθος στο γήπεδο

Μία «αδιανόητη μέρα» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, αναφερόμενος στην τραγική απώλεια του βετεράνου σταρ του NBA, Κόμπι Μπράιαντ και της 13χρονης κόρης του μετά από πτώση ελικοπτέρου.

«Ο Κόμπι ήταν ένας μύθος στο γήπεδο και μόλις άρχιζε κάτι που θα είχε εξίσου σημαντική απήχηση. Η απώλεια της Τζιάνα είναι ακόμη πιο σπαρακτική για εμάς ως γονείς. Με τη Μισέλ στέλνουμε αγάπη και προσευχές στη Βανέσα και σε ολόκληρη την οικογένεια Μπράιαντ, σε μια αδιανόητη μέρα», είπε.

Άμνταμ Σίλβερ (Κομισάριος του ΝΒΑ)

«Η οικογένεια του NBA καταστράφηκε από τον τραγικό θάνατο του Κόμπι Μπράιαντ και της κόρης του, Τζιάνα.
Για 20 σεζόν, ο Κόμπι μας έδειξε τι είναι δυνατό όταν το αξιοσημείωτο ταλέντο συνδυάζεται με μια απόλυτη αφοσίωση στη νίκη. Ήταν ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παίκτες στην ιστορία του παιχνιδιού μας, με επιτεύγματα που είναι θρυλικά: πέντε πρωταθλήματα NBA, βραβείο NBA MVP, 18 επιλογές NBA All-Star και δύο Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια.

Αλλά οι περισσότεροι θα τον θυμούνται για να εμπνέει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να πάρουν μία μπάλα και να ανταγωνιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ήταν γενναιόδωρος με τη σοφία που απέκτησε και την είδε ως αποστολή του, για να το μοιραστεί όλο αυτό με τις μελλοντικές γενιές των παικτών, λαμβάνοντας ιδιαίτερο στόχο στο να περάσει την αγάπη του για το παιχνίδι, στην Τζιάνα».

Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ (Θρύλος των Λος Άντζελες Λέικερς)

«Οι περισσότεροι άνθρωποι θα θυμούνται τον Κόμπε ως έναν υπέροχο αθλητή που ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά μπάσκετ. Και θα τον θυμούνται πρώτα σαν άνθρωπο και μετά σαν αθλητή».

Ο θάνατος του Μπράιαντ, που είχε πρόσφατα τιμηθεί με Όσκαρ καθώς αποδυόταν, με το ίδιο πάθος, στο νέο του εγχείρημα, την ενασχόλησή του με τα ντοκιμαντέρ, προκάλεσε σοκ και στο καλλιτεχνικό στερέωμα.

Η Λίζο, στιχουργός και ερμηνεύτρια της μουσικής R&B, αφιέρωσε την τελετή των μουσικών βραβείων Γκράμι στον Μπράιαντ: «η αποψινή βραδιά είναι του Κόμπι», είπε η καλλιτέχνιδα, υποψήφια σε οκτώ κατηγορίες φέτος.

Ο θρύλος των Λέικερς, ο Έργουιν «Μάτζικ» Τζόνσον, δεν δίστασε να παραδεχτεί πως «έκλαιγε» για ώρες μετά τον θάνατο αυτού που ο ίδιος θεωρεί τον «σπουδαιότερο» παίκτη που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της ομάδας του Λος Άντζελες.

Ίσως αυτός που εξέφρασε περισσότερο από κάθε άλλον το γενικό αίσθημα να ήταν ο Ντουέιν Γουέιντ, τρεις φορές πρωταθλητής του NBA, όταν έγραψε στο Twitter: «Όχι, Θεέ μου, σε παρακαλώ όχι».

Δύο πρωταθλήτριες ομάδες του NBA, οι Ράπτορς του Τορόντο και οι Σπερς του Σαν Αντόνιο, άφησαν στους χθεσινούς αγώνες τους, στην πρώτη τους επίθεση, το χρονόμετρο των 24 δευτερολέπτων απλώς να λήξει: αυτός ήταν ο δικός τους τρόπος να τιμήσουν τον Μπράιαντ, που φόραγε τον αριθμό 24 στη φανέλα του το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του.

«Είναι σαν κακό όνειρο. Ο Κόμπι είναι ο λόγος που αγαπάω αυτό το άθλημα. Ο δικός μου υπερήρωας. Σπάει η καρδιά μου για την οικογένειά του και για τις οικογένειες των υπολοίπων ανθρώπων που χάθηκαν. Ας κρατήσουμε τη μνήμη του ζωντανή», έγραψε ένας χρήστης του Twitter. Για πολλούς από τους ανθρώπους που συγκεντρώθηκαν για να τον θρηνήσουν έξω από το Staples Center, ο θάνατος του Κόμπι Μπράιαντ ήταν εμπειρία εξίσου οδυνηρή με την απώλεια μέλους της οικογένειάς τους: «Μας έκανε να πιστεύουμε ότι τα αδύνατα ήταν δυνατά», εξήγησε ένας τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ