Κλείσιμο

Ομάδα που κερδίζει, δεν αλλάζειΙ

Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και ειδικά αν έχει κάνει τρεις συνεχόμενες νίκες, όπως η ΑΕΚ του Ντουμιτρέσκου. Όπως και ο προπονητής δεν αλλάζει τα... γούρια του.
Και στην περίπτωση του Ρουμάνου τεχνικού της ΑΕΚ, κοστούμι, πουκάμισο και παπούτσια δεν αλλάζουν, όσο η ομάδα του βαδίζει από νίκη σε νίκη. Με Αρη, Ηρακλή, Ολυμπιακό, μόνο κάλτσες άλλαξεΙ
Ο Ντουμιτρέσκου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα ευδιάθετος στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, μίλησε για όλους και για όλα, εκθείασε το έργο του Ντούσαν Μπάγεβιτς, υπερασπίστηκε τον Όλεγκ Προτάσοφ, μίλησε για το παρόν και το μέλλον του ίδιου και της ομάδας, είχε να λέει για τον επαγγελματισμό των παικτών του και την εμπιστοσύνη με την οποία τους περιβάλει, ακόμα και στην εξωγηπεδική ζωή τους. Ισως μάλιστα να γίνει ο πρώτος προπονητής στην Ελλάδα, που παραμονή αγώνα δε θα συγκεντρώνει τους ποδοσφαιριστές σε ξενοδοχείο, αλλά θα τους αφήνει να περνούν τη βραδιά με τις οικογένειες τους, όπως γίνεται στην Αγγλία. Και χωρίς παράλληλα να τους αστυνομεύειΙ
«Όλοι είναι επαγγελματίες κι έχουν δικαίωμα να κάνουν ό,τι θέλουν, στα πλαίσια πάντα του επαγγελματισμού. Έχουν δικαίωμα να διασκεδάζουν, αρκεί να μην επηρεάζεται η φυσική τους κατάσταση. Ο καθένας πρέπει να ξέρει τι θα κάνει και δε θα βάλω εγώ πρόγραμμα στην εξωγηπεδική τους ζωή», δήλωσε χαρακτηριστικά. Όσον αφορά τον ίδιο, προτίμησε μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού να μην ακολουθήσει τους ποδοσφαιριστές στα «νυχτοπερπατήματά» τους, αλλά να έχει ένα ωραίο δείπνο με το συνεργάτη του. Και μάλιστα κοιμήθηκε πολύ αργά εξαιτίας της έντασης που είχε από τον αγώνα.
Ο Ρουμάνος τεχνικός θέλει να συνεχίσει το έργο του στην ΑΕΚ και τη νέα περίοδο και να διεκδικήσει τον τίτλο, όπως υποστήριξε, αλλά οι παράγοντες είναι αυτοί που θα αναλύσουν την παρουσία του και θα πάρουν την τελική απόφαση.
Όσο για τον ίδιο, θα συνεχίσει να δουλεύει το ίδιο σκληρά και την επόμενη μέρα. Ο Ντουμιτρέσκου επανέλαβε ότι όλα εξαρτώνται από τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι στον αγώνα με τον Ολυμπιακό είχαν «φανταστική» αντίδραση, ακολούθησαν τη στρατηγική που είχαν χαράξει, η νίκη τούς ανήκει και τόνισε ότι τον ικανοποίησε το γεγονός ότι η ομάδα δημιουργεί ευκαιρίες, αλλά, βέβαια, κάποιες χάνονται από την πίεση του αγώνα.
«Η ομάδα» συνέχισε «πρέπει να μείνει με τα πόδια στο έδαφος, να δείξει ότι βρίσκεται σε ανοδική πορεία και η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν ήταν μια αναλαμπή. Πήρα πολλά καλά σημάδια και στόχος είναι οι νίκες και οι καλές εμφανίσεις και στο τέλος θα κάνουμε τον απολογισμό.
Η νίκη επί του Ολυμπιακού δεν ήταν ένα αναπάντεχο αποτέλεσμα. Την επόμενη μέρα είναι δική μου ευθύνη για να ξεχάσουν την επιτυχία. Είναι νέοι άνθρωποι, ξόδεψαν πολλή ενέργεια και ήθελαν να πανηγυρίσουν. Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ είναι πολύ καλές αξίες, έμπειροι και ικανοί. Η ποιότητα που έχουν τους επιτρέπει να κυνηγήσουν την τρίτη θέση».
Αύριο η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τον Ηρακλή για το κύπελλο, στη ρεβάνς του 1-0 που είχε νικήσει στον πρώτο αγώνα, και όπως λέει ο Ντουμιτρέσκου κανένας αγώνας δεν είναι ίδιος με τον προηγούμενο και θα προσπαθήσουν να είναι συγκεντρωμένοι σε αυτόν τον αγώνα.
Πάντως, ο προπονητής της ΑΕΚ επισήμανε ότι το σύστημα δουλεύει πολύ καλά και θα συνεχίσουν με το ίδιο. «Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα μάς δίνει ένα προβάδισμα, αλλά η πίεση είναι σε εμάς και όχι σε αυτούς. Θέλουμε ένα γκολ εκτός έδρας, αλλά πιο σημαντικό είναι να δω 11 μαχητές στο γήπεδο», υποστήριξε.
Ο Ντουμιτρέσκου ρωτήθηκε για τις πρώτες του εντυπώσεις στην Ελλάδα και στην ΑΕΚ και όπως δήλωσε, το πρώτο του μέλημα ήταν να περάσει στους παίκτες το σύστημα του και αυτό να βγει στο γήπεδο, αλλά πρόσθεσε ότι δεν του αρέσει η νοοτροπία που υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αναφέρθηκε στον Όλεγκ Προτάσοφ, για τον οποίο φαίνεται να απομακρύνεται από τον πάγκο του Ολυμπιακού.
«Μέχρι στιγμής έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, αλλά μετά από ένα κακό αποτέλεσμα, αμέσως τον αμφισβητούν. Ο προπονητής χρειάζεται χρόνο για να δείξει το έργο του, να χτίσει κάτι σταθερό. Και το λέω αυτό γενικά. Δεν είναι σωστό μετά την ολοκλήρωση του 75% του πρωταθλήματος να αλλάζεις προπονητή επειδή δεν πήγε καλά σε ένα ματς, όπου πολλά μπορούν να γίνουν. Δεν είναι δίκαιο να κρίνεται από αυτό, ούτε για τον επόμενο, που σε μια νύχτα θα πέσει μέσα στη φωτιά».
Στη συνέχεια ρωτήθηκε για την επιλογή του και τη δικαίωσή του τελικά, να χρησιμοποιήσει ποδοσφαιριστές σε διαφορετικές θέσεις από αυτές που αγωνίζονταν και τόνισε ότι με εξαίρεση τον Αμπονσά, που ο ίδιος χρησιμοποίησε δεξί μπακ, δεν ήταν ρίσκο, ούτε δική του επιτυχία, αφού και ο Μπάγεβιτς τους είχε δοκιμάσει σε διάφορες θέσεις, όπως τον Κατσουράνη κεντρικό μπακ και πήγε περίφημα.
Μάλιστα, υποστήριξε ότι έχει τα προσόντα να γίνει ο καλύτερος στην Ελλάδα στη θέση αυτή και ανέφερε χαρακτηριστικά τον Ελγκέρα της Ρεάλ, ο οποίος ξεκίνησε αμυντικό χαφ και τώρα είναι ο κορυφαίος κεντρικός αμυντικός στην Ευρώπη. Αναφέρθηκε και στον Ποπόφ, την ευχάριστη έκπληξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, για τον οποίο είπε ότι τα δίνει όλα στις προπονήσεις κι έτσι του έδωσε την ευκαιρία όταν τραυματίστηκε ο Κασάπης, και τα πήγε πολύ καλά.
Ο τεχνικός της ΑΕΚ επισήμανε ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνεις αλλαγές στην ομάδα όταν είσαι ικανοποιημένος και ειδικά στην αμυντική τετράδα, η οποία στο ντέρμπι τα πήγε περίφημα, αν και είναι πιθανόν στον αγώνα με τον Ηρακλή να έχει στη διάθεσή του τους Καψή, Μόρα, Μπορμπόκη.
Καταλήγοντας, απαντώντας σε ερώτηση για το αν έχει κάποια ενημέρωση για τα διοικητικά και οικονομικά προβλήματα της ΑΕΚ, είπε ότι τα γνωρίζει κι εύκολα ή δύσκολα θα λυθούν. «Όλοι πρέπει να δουλέψουν σαν επαγγελματίες και αν αγαπούν την ΑΕΚ, που είναι ένα μεγάλο σπίτι, πρέπει να λειτουργήσουν και με λίγη αυτοθυσία. Στο τέλος όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr