Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο: Προηγήθηκε, πάλεψε, αλλά «έπεσε» η Σάκκαρη

Πάλεψε γενναία η Μαρία Σάκκαρη, αλλά υποκλίθηκε στα… σημεία με την Ελίνα Σβιτολίνα (Ουκρανία, Νο «6») με 2-1 σετ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, νούμερο 19 στον κόσμο, πήρε το πρώτο σετ 7-5 με φοβερή ανατροπή, αλλά έχασε τα δύο επόμενα με 6-3 και 6-4 και ολοκλήρωσε την παρουσία της στο απλό γυναικών των Ολυμπιακών Αγώνων εστιάζοντας πλέον στο μικτό διπλό με παρτενέρ τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Το πρώτο σετ άρχισε άσχημα αλλά ολοκληρώθηκε ονειρεμένα για την Σάκκαρη. Βρέθηκε να χάνει με 0-3 και 1-4 από τη Σβιτολίνα, αλλά με ένα εντυπωσιακό 4-0 σερί στα γκέιμ πέρασε μπροστά και παρότι η αντίπαλός της ισοφάρισε ξανά με μπρέικ (5-5), η Ελληνίδα πρωταθλήτρια έκανε το τρίτο της μπρέικ στο πρώτο σετ και το κέρδισε με 7-5.

Στο δεύτερο σετ η Σβιτολίνα έκανε νωρίς το μπρέικ και έφτασε στην κατάκτησή του με 6-3, παρότι η Σάκκαρη έφτασε σε μπρέικ πόιντ στο ένατο γκέιμ, αλλά δεν κατάφερε να το κερδίσει.

Στο τρίτο σετ η Ουκρανή έκανε επίσης γρήγορα το μπρέικ, η Ελληνίδα απάντησε φέρνοντας το παιχνίδι στα ίσα (3-3), αλλά εκνευρισμένη από τα διαδοχικά λάθη της επόπτριας έχασε τη συγκέντρωσή της και υπέστη νέο μπρέικ. Έφτασε αμέσως μετά σε μπρέικ πόιντ, αλλά δεν το αξιοποίησε (3-5) και έχασε με 6-4.

Πηγή: sport-fm.gr