Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο 2020 : Ανοικτό κάθε ενδεχόμενο λόγω κορωνοϊού λέει μέλος της ΔΟΕ

Aνοικτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο ακόμη και της ακύρωσης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Ιουλίου, λόγω του κορωνοϊού και μιας ενδεχόμενης εξάπλωσής του στην Ιαπωνία.

Αυτό προκύπτει τουλάχιστον από τις δηλώσεις, του μέλους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και παλαίμαχου Καναδού κολυμβητή Ντικ Πάουντ οποίος μιλώντας στο AP, δήλωσε χαρακτηριστικά πως αν αποδειχθεί πως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο το να λάβουν χώρα φέτος το καλοκαίρι οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοιού, οι διοργανωτές είναι πιθανότερο να τους ακυρώσουν αντί να τους αναβάλουν ή να μετακινήσουν τις ημερομηνίες.

Σε κάθε περίπτωση ο Πάουντ επισήμανε ότι υπάρχει περιθώριο δύο ή τριών μηνών προκειμένου να παρθεί η τελική απόφαση αναφορικά με το τι μέλλει γενέσθαι, πράγμα που σημαίνει ότι μια απόφαση για ακύρωση της διοργάνωσης θα μπορούσε να παρθεί έως τα τέλη Μαΐου.

«Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους. Υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο.Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως η κατάσταση που δημιουργείται λόγω του κοροναϊού, δεν είναι στα χέρια της ΔΟΕ και σε μια τέτοια περίπτωση «αν η κατάσταση ξεφύγει, όπως ξέφυγε η ισπανική γρίπη στις αρχές του 20ου αιώνα που σκότωσε εκατομμύρια ανθρώπους, τότε θα πρέπει να αποδεχθούμε απλά την κατάσταση». είπε συγκεκριμένα.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός υγείας της Ιαπωνίας, Κατσουνόμπου Κάτο, δήλωσε σήμερα ότι ήταν ακόμη πολύ νωρίς για «να συζητήσουμε για την ακύρωση των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο», οι οποίοι ξεκινούν στις 24 Ιουλίου, λόγω του κορωνοϊού και της εξάπλωσής του στην Ιαπωνία.

Τα σχόλια του Κάτο έγιναν όταν ο υπουργός ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξη Τύπου.

Πηγή: skai.gr