Ολοκληρώνεται κανονικά το πρωτάθλημα – Όλες οι αποφάσεις του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ

Για περισσότερες από δυόμιση ώρες διήρκεσε το έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να κάνει γνωστές τις αποφάσεις της συνεδρίασης. 

Όπως ανέφερε το πρωτάθλημα θα συνεχισθεί κανονικά με τη διεξαγωγή των πλέι-οφ μέχρι και το τέλος, ενώ μέχρι τη λήξη του και μετά από αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από «μηδενική» βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος. 

Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ αυτές οι συναντήσεις θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων για τα πλέι-οφ. Την πρώτη εβδομάδα μετά το τέλος της αγωνιστικής δράσης θα διεξαχθεί μια Έκτακτη Γενική Συνέλευση στην οποία θα τεθούν προς ψήφιση κατά πλειοψηφία όλες τις αλλαγές που θα έχουν ληφθεί κατά τις συσκέψεις που θα έχουν προηγηθεί. 

Την επόμενη εβδομάδα οι αλλαγές – αποφάσεις θα τεθούν προς αποδοχή και νομοθέτηση σε ΕΟΚ και υπουργεία. Εάν κάποιες αλλαγές δεν γίνουν αποδεκτές από κάποιον από τους παραπάνω φορείς τότε ο ΕΣΑΚΕ θα εξετάσει τον τρόπο αντίδρασης. 

Τα παραπάνω ψηφίστηκαν από την πλειοψηφία των ομάδων του ΕΣΑΚΕ με τον Ολυμπιακό μόνο να μην της υπερψηφίζει. Επίσης, έγινε γνωστό ότι απορρίφθηκε το αίτημα του Ολυμπιακού με 13-1 ψήφους για την μη επικύρωση της βαθμολογίας, της επανάληψης της τελευταίας αγωνιστικής αλλά και τη διεξαγωγή των πλέι-οφ. 

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη είναι εάν θα κατέβει ο Ολυμπιακός στον αγώνα πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό της Δευτέρας με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ να σχολιάζει... «Αυτό είναι ένα θέμα της ΚΑΕ Ολυμπιακός», και να συνεχίζει: 

«Έγινε μια πολύ ωραία συζήτηση. Ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει προτάσεις για όλες τις δομικές αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο μπάσκετ, όπως και οι άλλες 13 ομάδες. Αυτό που φαίνεται, είναι ότι η κρίση θα γίνει ευκαιρία. Φαίνεται να υπάρχει η διάθεση όλων των ομάδων να στηρίξουν τα πράγματα και να ληφθούν οι αποφάσεις»... 

Πηγή: sport-fm.gr