Κλείσιμο

Οι τρεις έμειναν δύο

Παναθηναϊκός και Αρης συνεχίζουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας της Α1 μπάσκετ μετά την εκτός έδρας νίκη των Θεσσαλονικέων επί του Ολυμπιακού Πειραιώς. Ο Αρης χτύπησε τον κρίσιμο αγώνα από την αρχή και επικράτησε τελικώς με σκορ 76 70 στο άδειο από φιλάθλους ΣΕΦ (λόγω τιμωρίας), αποκτώντας έτσι σοβαρό βαθμολογικό προβάδισμα έναντι της πειραϊκής ομάδας. Κορυφαίοι των Αρειανών ο Μάσεϊ και ο Κάστλ (από 15 πόντους), ενώ από τους Πειραιώτες καλύτεροι ήταν οι Πεν (22) και Ακερ (18). Ο αγώνας σημαδεύτηκε από επεισόδιο μεταξύ των προπονητή του Ολυμπιακού Π. Πίνι Γκέρσον και του παίκτη του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς, ο οποίος, μάλιστα, απεβλήθη από τους διαιτητές.

Ο πρωταθλητής Παναθηναϊκός πέρασε χωρίς δυσκολία από την έδρα του Πανελληνίου και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμός με τον Αρη, αλλά με προβάδισμα λόγω της νίκης του στο μεταξύ τους αγώνα. Από το Τριφύλλι σκόραραν και οι δώδεκα παίκτες που μετείχαν στην αποστολή, με πλέον διακριθέντες τους Ντελκ (14) και Γιαφτόκας (10).

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής, ο Πανιώνιος νίκησε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Πατρών με 88 59, το Αιγάλεω επικράτησε στο γήπεδό του της Ολύμπιας Λάρισας 85 76, η ΑΕΚ δεν δυσκολεύθηκε στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Ολυμπιάδα Πατρών (75 53), ο ΠΑΟΚ κατέβαλε το Μακεδονικό στο κλειστό της Πυλαίας με 89 67, ενώ το Μαρούσι φαίνεται να βρίσκει ρυθμό, αφού πέτυχε δεύτερη νέα νίκη, εκτός έδρας επί της ΑΕ Λάρισας με 88 82.





Η βαθμολογία (σε 8 αγώνες)


Πηγή: skai.gr