ΟΙ Καλού, η Οσέρ και ο Παναθηναϊκός

Ένα γκολ του Μποναβεντούρ Καλού «γκρέμισε» τα όνειρα του Παναθηναϊκού για πρόκριση στους «16» του κυπέλλου UEFA. Ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού σκόραρε στο 72ο λεπτό, χαρίζοντας στην Οσέρ τη νίκη 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και μαζί την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» πραγματοποίησαν πολύ μέτρια εμφάνιση και δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν το πλεονέκτημα που είχαν αποκτήσει από τον πρώτο αγώνα (0-0) στη Γαλλία.
Ο Ιτζάκ Σουμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με δύο επιθετικούς (Ολισαντέμπε, Κωνσταντίνου) σε μια σαφή προσπάθεια να «χτυπήσει» από την αρχή το παιχνίδι. Όμως, οι Γάλλοι ήταν καλύτερα διαβασμένοι σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και στο πρώτο ημίχρονο είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού, παρά τον τραυματισμό και την αναγκαστική αλλαγή του Ραντέ. Η απώλειά του, σε συνδυασμό με την απουσία των Μπουμσόνγκ, Μεσέ, αποδυνάμωνε σε πολύ μεγάλο βαθμό την άμυνα της Οσέρ κι αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να εκμεταλλευθεί ο Παναθηναϊκός.
Όμως, η μοναδική καλή στιγμή ήταν ένα σουτ του Ολισαντέμπε στο 35‹ που απέκρουσε ο Κουλ, ενώ αντίθετα οι κυπελλούχοι Γαλλίας απείλησαν τόσο με το Σισέ στο 19‹ (πρόλαβε την τελευταία στιγμή ο Γκούμας), όσο και με τον Ταΐνιο στο 41‹ (ο Χαλκιάς μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια αποφεύγοντας ένα τραγικό λάθος).
Η αντικατάσταση του Ολισαντέμπε από τον Επαλέ στο β‹ ημίχρονο δε βοήθησε τον Παναθηναϊκό να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα. Στην πραγματικότητα οι «πράσινοι» ήταν ακόμη χειρότεροι, χωρίς έμπνευση, χωρίς ρυθμό. Τα «μωρά» του Γκι Ρου, απ‹ την άλλη πλευρά, πλησίασαν το γκολ σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα με τον Ακαλέ στο 55‹ (μπλόκαρε ο Χαλκιάς) και στη συνέχεια με τον Τζιμπρίλ Σισέ στο 65‹, όταν πάλι ο Γκούμας πρόλαβε να κοντράρει το σουτ.
Στο 72‹ το όνειρο της ελληνικής ομάδας για πρόκριση στους «16» έσβησε. Μετά από ασίστ του Ταΐνιο, ο Μποναβεντούρ Καλού έστειλε την μπάλα κάτω από το σώμα του Χαλκιά και στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, δίνοντας το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους και παγώνοντας 15.000 φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας.
Ηταν εμφανές ότι με τον τρόπο που έπαιζε ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να πετύχει δύο γκολ σε λιγότερο από 20 λεπτά, αφού ακόμη και με ένα, η Οσέρ θα έπαιρνε την πρόκριση. Τίποτε δεν άλλαξε και η ελληνική παρουσία στα φετινά κύπελλα Ευρώπης ολοκληρώθηκε πρόωρα, μόλις στους «32» του κυπέλλου UEFA
Διαιτητής: Φλόριαν Μάγιερ (Γερμανία)
Κίτρινες: Σαπάνης, Μινχ, Καλού
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χαλκιάς, Χένρικσεν, Μόρις, Σεϊταρίδης (78‹ Βλάοβιτς), Μινχ, Γκούμας, Ζουτάτουτας (73‹ Κωνσταντινίδης), Κωνσταντίνου, Μπασινάς, Σαποάνης, Ολισαντέμπε (46‹ Επαλέ)
ΟΣΕΡ: Κουλ, Ραντέ (12‹ Ζορέ), Βιολό, Λασουέ, Σισέ, Ταΐνιο, Ακαλέ, Μινιό, Γκρίχτινγκ, Καλού, Περιέ-Ντουμπέ
Πηγή: skai.gr