Ο Τόμιτς «έγραψε» ιστορία

Με το δίποντο που πέτυχε στο 19` και με το οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 43-39, ο αρχηγός των «ερυθρόλευκων» πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Ο Μίλαν Τόμιτς χρειαζόταν επτά πόντους για να περάσει στην κορυφή της σχετικής λίστας και να αφήσει στη δεύτερη θέση τον Ντράγκαν Τάρλατς. Ο «Τάκι» οδηγούσε μέχρι χθες την κούρσα με 1384 πόντους, αλλά από την Πέμπτη το βράδυ πέρασε στη δεύτερη θέση με τον Τόμιτς να βρίσκεται στην πρώτη με 1391 πόντους σε 197 παιχνίδια στα οποία έχει φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
«Είναι σίγουρα κάτι που σε κάνει να χαμογελάς και να αισθάνεσαι καλύτερα. Αυτό το χαμόγελο όμως θα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο αν στο τέλος της χρονιάς η ομάδα θα έχει επιστρέψει στην κορυφή».
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού χρειάζεται ακόμα τρία παιχνίδια για να πετύχει ένα ακόμα μεγάλο ρεκόρ. Είναι μακράν ο πρώτος «ερυθρόλευκος» σε ευρωπαϊκές συμμετοχές, αλλά με τρία ακόμα ματς θα φτάσει τις 200! Ένα ρεκόρ που θα το είχε πετύχει νωρίτερα, αν δεν έλειπε λόγω τραυματισμού από τους δυο πρώτους αγώνες της ομάδας στην Ευρωλίγκα:
«Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου για τη βοήθεια που μου έχουν προσφέρει αυτά τα 12 χρόνια που αγωνίζομαι στην ομάδα. Χωρίς αυτούς, ίσως να μην τα είχα καταφέρει. Θέλω να ευχαριστήσω όμως και τον κόσμο και τη διοίκηση που τόσα χρόνια έχουν σταθεί δίπλα μου», επισήμανε ο Τόμιτς που μίλησε και για το φετινό Ολυμπιακό:
«Ξέρουμε καλά ότι σε κάθε παιχνίδι δίνουμε εξετάσεις. Σε κάθε παιχνίδι κρινόμαστε κι έτσι πρέπει να γίνεται επειδή ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Φέτος όμως ήρθαν πολλά νέα παιδιά στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται υπομονή. Είμαι σίγουρος ότι σε πολύ λίγο καιρό από τώρα η ομάδα θα δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο πάνω στο παρκέ».
Πηγή: skai.gr