Ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Ο Σύλλογος Αθλούμενων Νεφροπαθών έτρεξε στον 5ο Ημιμαραθώνιο Κρήτης για τη δωρεά οργάνων. 

Μικροί (ακόμα και μερικών μηνών!) και μεγάλοι, αθλητές αλλά και άνθρωποι που έκαναν επίκυψη τελευταία φορά στη Τρίτη λυκείου, με τα διακριτικά του συλλόγου στο στήθος και κυρίως με το μυαλό στους χιλιάδες συνανθρώπους μας που είναι στις λίστες για μεταμόσχευση και περνούν τη ζωή τους περιμένοντας να χτυπήσει το τηλέφωνο, έτρεξαν στη πλειοψηφία τους στη διαδρομή των 5χλμ.

Το "παρών" έδωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που επισκέφτηκε το περίπτερο της ομάδας, ενημερώθηκε και άκουσε με προσοχή τους αθλητές και τα μέλη του Δ.Σ. για τα ζητήματα του χώρου. 

Επίσης, ο παραολυμπιονίκης Μανώλης Στεφανουδάκης, οι μαραθωνοδρόμοι Γιάννης Ζερβάκης και Νικόλας Αρμένης, οι αθλητές του Σ.Α.Ν. Μάριος Μαρκόπουλος, Ιωάννης Μανίκας, Μπενάρντ Πρίφτι, Ιωάννης Αποστολάκης, Κατερίνα Πρατσινάκη, Ρουσσέτος Δρόσος και ο προπονητής στίβου Αντώνης Καλπουζάνης, παρευρέθηκαν στον ημιμαραθώνιο.

Ιδιαίτερη στιγμή της ημέρας ήταν η επίσκεψη μιας μητέρας που δώρισε τα όργανα του γιου της, όταν αυτός κρίθηκε εγκεφαλικά νεκρός, ενώ νοσηλευόταν σε Μ.Ε.Θ.

Πηγή: san.gr