Ο Μακεδονικός «σκότωσε» τον Ολυμπιακό!

Ο Αϊρα Κλαρκ ήταν ο κορυφαίος της ομάδας της Κοζάνης με 16 πόντους.
Ο Μακεδονικός δεν είχε στις τάξεις του τον τραυματία Γιώργο Μπαλογιάννη, ενώ δεν είχε και σε καλή ημέρα τον Αυστραλό διεθνή Σέιν Χιλ. Είχε, όμως μία ακόμη φορά τον Αϊρα Κλαρκ που έκανε ό,τι ήθελε στη ρακέτα του Ολυμπιακού.
Στον αντίποδα ο Μίλαν Τόμιτς αγωνίστηκε μόλις δύο λεπτά στην επιστροφή του στην αγωνιστική δράση, ο Μπάγκαριτς μόλις 10, την ώρα που ο Βολκοβίσκι έμεινε μακριά από τον καλό εαυτό του τόσο στα αμυντικά του καθήκοντα όσο και στην επίθεση με τον Αργεντινό να έχει συνεισφορά εννέα πόντων.
Παρ` όλα αυτά το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στον Παναγιώτη Λιαδέλη και τον Ολυμπιακό που οικοδόμησε διαφορά ακόμη και 8 πόντων, 17-9 για να μειώσει στο 10` ο Μακεδονικός, 19-16. Οι «ερυθρόλευκοι» κατάφερναν να διατηρούν προβάδισμα με βραχεία κεφαλή και στη δεύτερη περίοδο, με βασικό χαρακτηριστικό της αναμέτρησης, όμως το κακό θέαμα και την αφλογιστία εκατέρωθεν, κάτι που αποδεικνύει το χαμηλό σκορ 32-28 στο 20`.
Η εικόνα άλλαξε στο δεύτερο μέρος με τους παίκτες του Παναγιώτη Ζωντού να βελτιώνονται στον τομέα της άμυνας και τον Αϊρα Κλαρκ να δίνει το έναυσμα για την τρίτη νίκη στις τελευταίες ισάριθμες αναμετρήσεις επί του Ολυμπιακού. Ο Μακεδονικός προηγήθηκε στο 30` με 47-43, αλλά ένα ξέσπασμα του Γκόρενς έφερνε το παιχνίδι στα ίσα, 55-55.
Τα τρία άστοχα τρίποντα του Γιαννουζάκου και το ένα του Βολκοβίσκι, η απόλυτη κυριαρχία του Μακεδονικού μέσα στη ρακέτα, εκεί που ο Ολυμπιακός... δεν υπήρχε, η λάθος πάσα του Λιαδέλη στα χέρια κυριολεκτικά του Σέιν Χιλ και τέλος οι δύο εύστοχες βολές του Αϊρα Κλάρκ διαμόρφωσαν το τελικό 68-62 υπέρ των φιλοξενουμένων.
Τα δεκάλεπτα: 19-16, 32-28, 43-47, 62-68
Οι συνθέσεις:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιούρακ 1, Χαρίσης 10, Γκόρενς 13, Καλαμπόκης, Διαμαντόπουλος 2, Γιαννουζάκος 10, Λιαδέλης 15, Τόμιτς, Μπάγκαριτς, Βολκοβίσκι 9
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Καφκής 3, Μπεχλιβάνης, Μπουντούρης 5, Μοργκούνοφ 8, Σιγάλας 4, Πανταζόπουλος 8, Χιλ 9, Κλαρκ 16, Δέσπος 5, Δαλιάρης, Μεσεριάκοφ 10
Πηγή: skai.gr