Ντοκιμαντέρ Ευρωλίγκας: Καλάθης, προστάτης της κληρονομιάς του Παναθηναϊκού

Ο Νικ Καλάθης έχει την τιμητική του αυτές τις μέρες από την Ευρωλίγκα, καθώς μετά το βραβείο του MVP Μαρτίου, που κέρδισε χθες, σήμερα δημοσιεύτηκε το μισάωρης διάρκειας ντοκιμαντέρ για τον αρχηγό του Παναθηναϊκού, ο οποίος αποκαλείται ο προστάτης της κληρονομιάς του συλλόγου. 

Ο ηγέτης των «πράσινων» μιλά στη συμβολή του Έλληνα παππού του και της οικογένειας Γιαννακόπουλου σε αυτό που είναι σήμερα. «Ο παππούς μου ήταν μεγάλο κομμάτι στην επιτυχία μου στο μπάσκετ και την καριέρα μου, ειδικά καθώς μεγάλωνα, γιατί με πίεζε αρκετά και παράλληλα ήταν ο μεγαλύτερος θαυμαστής μου. Είναι παράξενο πώς εξελίχθηκαν τα πράγματα, με εκείνον να ζει στις ΗΠΑ και εμένα να κατοικώ πλέον στην Ελλάδα», τονίζει. 

«Η οικογένεια Γιαννακόπουλου με αγκάλιασε σαν να ήμουν παιδί της. Εκείνοι με έφεραν από τις ΗΠΑ και ό,τι κι αν χρειαζόμουν, μου το έδιναν. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν τα πάντα για τον Παναθηναϊκός. Αυτή η οικογένεια έκανε τον Παναθηναϊκό αυτό που είναι σήμερα. Είναι η κληρονομιά τους. Όπως έλεγε ο κύριος Παύλος, για να φτάσεις στην κορυφή πρέπει να προσπαθήσεις, να έχεις όραμα, αφοσίωση και πίστη», προσθέτει. 

Στο ίδιο ντοκιμαντέρ μίλησε και ο εμβληματικός ηγέτης του συλλόγου, Φραγκίσκος Αλβέρτης, που ξεναγεί τον Καλάθη στον «Τάφο του Ινδού». «Έχω περάσει στον Παναθηναϊκό περισσότερη από τη μισή ζωή μου. Είχα την τύχη να βρίσκομαι τα τελευταία 30 χρόνια σε μια ομάδα με σπουδαία ιστορία και μεγάλες στιγμές. Είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ ακόμη να βρίσκομαι εδώ». 

Επίσης για τον Νικ μιλούν ο Ρικ Πιτίνο, ο Δημήτρης Διαμαντίδης, αλλά και αρκετοί από τους τωρινούς συμπαίκτες του. 



Πηγή: sport-fm.gr