Νικητιάδης: «Θα παρέμβουμε όταν χρειαστεί»

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «ΔΙΚΗ» της τηλεόρασης του «ΣΚΑΙ», υποστήριξε πως η πολιτεία δεν μπορεί να παρέμβει στο ελληνικό πρωτάθλημα (λόγω του αυτοδιοίκητου), καθώς σέβεται το γεγονός ότι την ευθύνη διεξαγωγής του έχει η Super League, και επιθυμεί να βρίσκεται σε απόλυτη σύμπνοια με την UEFA.

«Άλλο η Τουρκία, άλλο η Ελλάδα, εμείς έχουμε διαφορετικό σύστημα απόδοσης της δικαιοσύνης. Είναι ζήτημα της πολιτείας να περάσει διατάξεις τέτοιες που να επισπεύδουν τις διαδικασίες. Σε ότι αφορά την καταπολέμηση της βίας και της διαφθοράς, οι φάκελοι από την UEFA ήταν για πολύ καιρό κάτω από το μικροσκόπιο αφού έπρεπε να ελεγχθούν εξονυχιστικά», τόνισε αρχικά ο Νικητιάδης και συμπλήρωσε για το αυτοδιοίκητο:

«Την ευθύνη για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος την έχει η Super League και για το πειθαρχικό κομμάτι η ΕΠΟ. Εμείς σεβόμαστε αυτοδιοίκητο. Αν όχι, δεν θα είχαμε τους φακέλους από την UEFA και δεν θα μαθαίναμε ποτέ ποια είναι τα προσυνεννοημένα παιχνίδια».

Ο κύριος Νικητιάδης κατέληξε σχολιάζοντας: «Υπάρχουν κάποιες παθογένειες και χρειάζεται πολύ δουλεία για να τις ανατρέψουμε. Η χώρα βρίσκεται επίσης σε μια δύσκολη καμπή και είμαστε σε ένα αδιέξοδο. Συνέβησαν και αυτά και στο ποδόσφαιρο.

Με όλο αυτό το νομοθετικό πλαίσιο της αθλητικής δικαιοσύνης και την εμπλοκή της πολιτικής δικαιοσύνης είναι ένας φαύλος κύκλος. Η έναρξη ή όχι είναι αποκλειστική ευθύνη της διοργανώτριας αρχής. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο. Αν κρίνουμε ότι τα πράγματα εκτροχιάζονται, η πολιτεία θα παρέμβει. Στην ουσία θα πρέπει να πεις κάποιος τέρμα. Αναλαμβάνουμε εμείς, ωστόσο τότε θα έρθει η UEFA και θα πει όχι. Η πολιτεία καιροφυλακτεί και θα παρέμβει όπου πρέπει. Έχουμε κρίνει ότι σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο γιατί θέλουμε να είμαστε σε απόλυτη σύμπνοια με την UEFA. Η αθλητική δικαιοσύνη είναι αρμόδια για το αν θα υποβιβαστεί η όχι κάποια ομάδα, η πολιτική για το αν έχε τελεστεί αδίκημα».

Πηγή: skai.gr