Νίκησε στο «Μεάτσα» η Μπαρτσελόνα - Πέταξε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ τον Άγιαξ η Βαλένθια

Η λειψή Μπαρτσελόνα (έμειναν στην Ισπανία οι Λιονέλ Μέσι, Ζεράρντ Πικέ και Σέρχι Ρομπέρτο) αν και αδιάφορη (είχε εξασφαλίσει ήδη την πρωτιά στον 6ο όμιλο) δεν πήγε για τουρισμό στην Ιταλία. Κέρδισε 2-1 χάρη στο τέρμα του 17χρονου Ανσού Φατί, ο οποίος έγινε ο νεαρότερος σκόρερ στην ιστορία του Champions League) και έστειλε την Ίντερ ως 3η στο Europa League (deja vu για τους «νερατζούρι», οι οποίοι είχαν πάθει κάτι ανάλογο και την περασμένη σεζόν).

Στο πρώτο μέρος μπορεί η Μπαρτσελόνα να ήταν αυτή που είχε τον έλεγχο της μπάλας (κατοχή 61%), ωστόσο η Ίντερ βασιζόμενη στο άριστο πρέσινγκ της, βγήκες αρκετές φορές με προϋποθέσεις στο τρανζίσιον.

Παρόλα αυτά, εκείνοι που άνοιξαν το σκορ -κόντρα στη ροή του ματς- ήταν οι φιλοξενούμενοι στο 23’. Ο Αρτούρο Βιντάλ κοντρόλαρε υπέροχα εντός περιοχής και έβγαλε ολομόναχο τον Κάρλες Πέρεθ, με τον νεαρό να πλασάρει τον Χαντάνοβιτς.

Ο ρυθμός σε εκείνο το σημείο άρχισε να πέφτει, αλλά όχι και το πάθος των «νερατζούρι», οι οποίοι βρήκαν το γκολ της ισοφάρισης πριν το ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 44’, μετά τη συνεργασία του τρομερού διδύμου των Λαουτάρο Μαρτίνεζ και Ρομέλου Λουκάκου. Τρομερό κατέβασμα από τον πρώτο και στρώσιμο της μπάλας, μονοκόμματο σουτ του Βέλγου στράικερ και 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, οι Καταλανοί ανέβασαν «στροφές». Βέβαια οι κλασσικότερες ευκαιρίες άνηκαν και πάλι στους «νερατζούρι», οι οποίοι με βασικό εκφραστή των επιθέσεών τους τον Μαρτίνες προσπαθούσαν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ.

Όπως είναι λογικό με το χρονόμετρο να φτάνει προς το 90’, η Ίντερ άφηνε ανοιχτούς χώρους στα μετόπισθεν. Κάτι το οποίο εκμεταλλεύτηκε ο Ανσού Φατί για την Μπαρτσελόνα. Ο 17χρονος επιθετικός λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο σκόραρε για πρώτη φορά στον θεσμό, έγραψε το 2-1 για την ομάδα του και έστειλε τους Ιταλούς στο… καναβάτσο.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου:

Ίντερ-Μπαρτσελόνα 1-2
(44’ Λουκάκου – 23’ Πέρεθ, 87’ Aνσού Φατί)

Ντόρτμουντ-Σλάβια Πράγας 2-1
(10’ Σάντσο, 61’ Μπραντ – 43’ Σούτσεκ)


Η βαθμολογία:

1. Μπαρτσελόνα 14
2. Ντόρτμουντ 10
3. Ίντερ 7
4. Σλάβια Πράγας 2

Χριστουγεννιάτικος... μπουναμάς από την Μπαρτσελόνα στην Ντόρτμουντ. Οι Γερμανοί έκαναν το καθήκον τους, αφού καθάρισαν με 2-1 την αδιάφορη Σλάβια Πράγας και σε συνδυασμό με το διπλό της επίσης αδιάφορης Μπαρτσελόνα επί της Ίντερ στο Μιλάνο, πήρε την πρόκριση στους «16» του Champions League, αφήνοντας εκτός συνέχειας τους «νερατζούρι» του Αντίνιο Κόντε.

Με αέρα πρωταθλήτριας Ευρώπης πέρασε από το Σάλτσμπουργκ η Λίβερπουλ.

Οι «κόκκινοι» καθάρισαν 2-0 τους μαχητικούς Αυστριακούς και κόβοντάς τους κάθε ελπίδα για πρόκριση, εξασφάλισαν την παρουσία στους «16» του Champions League και μάλιστα ως πρώτοι του ομίλου.

Τη μεγάλη έκπληξη της βραδιάς έκανε η Βαλένθια. Οι νυχτερίδες επικράτησαν 1-0 του Άγιαξ στο Αμστερνταμ χάρη σε ένα γκολ του Ροντρίγκο στο 24ο λεπτό και πέρασε στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ως πρώτη στον όμιλο.

Με τους ίδιους βαθμούς (11) αλλά ως δεύτερη προκρίθηκε η Τσέλσι η οποία επικράτησε 2-1 της Λιλ και πανηγύρισε όταν έμαθε ότι το άλλο ματς έληξε με το διπλό της Βαλένθια. Στην τρίτη θέση ο Άγιαξ ο οποίος πέρασε στο Γιουρόπα Λιγκ.

Λιόν-Λειψία 2-2

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων Λόπες, ανέτρεψε τον Πούλσεν εντός περιοχής . Ο διαιτητής αφού συμβουλεύτηκε το VAR καταλόγισε την παράβαση, με τον Έμιλ Φόρσμπεργκ να την μετουσιώνει σε γκολ. Μάλιστα στο 33ο λεπτό, ο Τίμο Βέρνερ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του και πάλι με πέναλτι, «κλείνοντας» με τον καλύτερο τρόπο το πρώτο ημίχρονο.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους οι Γάλλοι «μπήκαν» και πάλι στη διεκδίκηση της νίκης αλλά και της πρόκρισης, με το γκολ του Αουάρ στο 50’. Στη συνέχεια οι Γερμανοί έχασαν ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, κάτι που τελικά πλήρωσαν με τον Ντεπάι να κάνει το 2-2 στο 82’, δίνοντας στη Λιόν μια επική πρόκριση στους «16» του Champions League.

Μπενφίκα-Ζενίτ 3-0

Μετά από ένα ημίχρονο με ελάχιστες φάσεις από κάθε πλευρά, οι γηπεδούχοι «έλυσαν» τον γόρδιο δεσμό χάρη στο τέρμα του Τσέρβι (47’), ενώ λίγα λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 58’, ο Πίτσι με εύστοχο πέναλτι διαμόρφωσε το 2-0.

Οι Ρώσοι έδειχναν ανήμποροι να αντιδράσουν, εναποθέτοντας πλέον όλες του τις ελπίδες στην Λειψία η οποία δεν της έκανε το χατίρι. Η κατρακύλα της Ζενίτ δεν έλεγε να σταματήσει, αφού Αζμούν με αυτογκόλ έδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων «κλειδώνοντας» την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Τα σημερινά αποτελέσματα του ομίλου:

Λιόν-Λειψία 2-2
(Αουάρ 50’, Ντεπάι 82’ – Φόρσμπεργκ 9’, Βέρνερ 33’)

Μπενφίκα-Ζενίτ 3-0
(Τσέρβι 47’, Πίτσι 58’, Αζμούν αυτ. 79’)

Η βαθμολογία του 7ου ομίλου:
1. Λειψία 11
2. Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης 8
3. Μπενφίκα 7
4. Λιόν 7

Πηγή: sport-fm.gr