Νικηφόρο ξεκίνημα για Ξάνθη

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λίγκα η Ξάνθη, καθώς στην πρεμιέρα επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ και κατακτώντας την πρώτη νίκη με το πρώτο γκολ της νέας σεζόν, αφού Άρης και Πανιώνιος στο εναρκτήριο ματς έμειναν στο 0-0.

Η ομάδα της Ξάνθης πήρε τη νίκη χάρη στη "χρυσή" αλλαγή του Εμίλ Φερρέρα, τον Πόι, στο 63ο λεπτό της συνάντησης.

Το ματς ήταν δυνατό, χωρίς όμως ιδιαίτερο θέαμα και ποιότητα. Οι δύο ομάδες αναλώθηκαν κυρίως στη μάχη της μεσαίας γραμμής και στην προσπάθεια ελέγχου του ρυθμού της συνάντησης. Οι γηπεδούχοι είχαν μια πρωτοβουλία κινήσεων, η οποία καρποφόρησε στο 65ο λεπτό. Τότε ο Πόι έκανε την επέλαση από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την Ξάνθη.

Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει. Ο Γιώργος Παράσχος έκανε κάποιες αλλαγές για να βοηθήσει την ομάδα του να πλησιάσει στην ισοφάριση, αλλά αυτό δεν έγινε. Λίγο έλειψε πάντως να γίνει στις καθυστερήσεις του αγώνα με μια μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντινίδης έβγαλε την σέντρα από τα δεξιά, ο Βρύζας έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, δεν έλειψαν και τα επεισόδια πριν την έναρξη του αγώνα. Περίπου 500 οπαδοί του ΠΑΟΚ αιφνιδίασαν την αστυνομία που είχε στήσει τρία μπλόκα περιμετρικά του γηπέδου και προσπάθησαν να μπουν στο γήπεδο. Έγιναν μάχες σώμα με σώμα με την αστυνομία και έπεσαν κάποια καπνογόνα αλλά και κάποια δακρυγόνα. Οι οπαδοί του Δικεφάλου έβαλαν φωτιές σε χωράφια μακριά από το γήπεδο, οι οποίες σβήστηκαν χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Ο διαιτητής Κ. Παπασταμάτης (Αθηνών) έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Φλίσκα, Μελίσση και Παπαδημητρίου.

Οι συνθέσεις:

Ξάνθη (Φερρέρα): Τούρινα, Παπαδημητρίου, Κωστούλας, Ζουέλα, Κοντοδήμος, Φλίσκας, Γκαρσία, Κιντάνα (90' Μπάρκογλου), Ρίκκα, Λαμπριάκος (77' Νουκέ), Τόμιτς (55' Πόι).

ΠΑΟΚ (Παράσχος): Φερνάντεζ, Μελίσσης, Κωνσταντινίδης, Μπαλάφας, Χαραλάμπους, Βαγγελής, Μουμίν (78' Ίλιεφ), Γεωργιάδης (55' Ηλιάδης), Γκονζάλες (70' Χριστοδουλόπουλος), Σάλμον, Βρύζας.
Πηγή: skai.gr