Κλείσιμο

Νεκρός σε συντριβή ελικοπτέρου ο Κόμπι Μπράιαντ (pics)

Σοκ στον παγκόσμιο αθλητισμό με την είδηση του θανάτου του θρύλου του ΝΒΑ Κόμπι Μπράιαντ, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε συντριβή ελικοπτέρου στην Καλαμπάσα της Καλιφόρνια.

Την είδηση μετέδωσε πρώτο το ΤΜΖ. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Κόμπι Μπράιαντ, βρισκόταν  μαζί άλλα 4 άτομα, συμπεριλαμβανομένου του πιλότου στο ιδιωτικό του ελικόπτερο όταν κατέπεσε στην περιοχή της Καλαμπάσα. Σύμφωνα με το δίκτυο «TMZ», μεταξύ των θυμάτων είναι και η 13χρονη κόρη του θρύλου του NBA, Τζιάνα.

Ωστόσο, στην πρώτη επίσημη ενημέρωση των τοπικών αρχών, έγινε γνωστό ότι οι επιβαίνοντες στο μοιραίο ελικόπτερο, μαζί με τον πιλότο, ήταν εννέα. Αδιευκρίνιστες παραμένουν προς το παρόν οι αιτίες που προκάλεσαν την πτώση του ελικοπτέρου, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Στα θύματα της τραγωδίας, ήταν ο προπονητής της κολεγιακής ομάδας μπάσκετ του Orange, John Altobelli, η σύζυγος και η κόρη του κόουτς, καθώς και ο αδερφός του, ο οποίος ήταν διευθυντής επικοινωνίας της κολεγιακής ομάδας. Νεκρός είναι ο βοηθός προπονητή του Orange, Ron La Ruffa. Ο όγδοος επιβάτης δεν έχει ταυτοποιηθεί, ενώ δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα και το όνομα του πιλότου.

Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι πριν από τη στιγμή της πτώσης, η μηχανή του ελικοπτέρου ακουγόταν σαν να διαλύεται.

Σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν ώρες αργότερα, ο Μπράιαντ και η παρέα του, κατευθύνονταν στο "Mamba Academy" για να δουν από κοντά μία αναμέτρηση προπονητικού χαρακτήρα. Αδιευκρίνιστες παραμένουν προς το παρόν οι αιτίες που προκάλεσαν την πτώση, με την έρευνα να είναι σε εξέλιξη.

Το ελικόπτερο παραδόθηκε στις φλόγες. Σωστικά συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή ωστόσο όλοι οι επιβάτες συμπεριλαμβανομένου του πιλότου εντοπίστηκαν νεκροί.

Φωτογραφίες από τον τόπο της τραγωδίας κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Ο Κόμπι συνήθιζε να χρησιμοποιεί το προσωπικό του ελικόπτερο για τις μετακινήσεις, ακόμα και όταν ήταν παίκτης των Λέικερς και συνέχισε την αγαπημένη του συνήθεια μετά το τέλος της καριέρας του.
Το μοιραίο ελικόπτερο, πήρε μαζί με την κόρη του, ώστε να μεταβούν σε αγώνα μπάσκετ για ν’ αγωνιστεί η μικρή Τζιάννα.

«Η κατάσταση ήταν χαοτική»

Από την σφοδρότητα της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου στο έδαφος και την έκρηξη που ακολούθησε, προκλήθηκε χάος σύμφωνα με τις περιγραφές των αυτοπτών μαρτύρων. «Η κατάσταση ήταν χαοτική, παντού έβλεπες συντρίμμια» έλεγαν χαρακτηριστικά οι πυροσβέστες, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης στις ΗΠΑ.

Παγκόσμιο σοκ

Η είδηση προκάλεσε σοκ σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Προσωπικότητες του παγκόσμιου αθλητισμού όπως ο Ντιέγκο Μαραντόνα, ο Μάικλ Τζόρνταν και ο συμπαίκτης του στους Λέικερς, Σακίλ Ο Νιλ, αποχαιρέτησαν τον Μπράιαντ. 

Ηγέτες της πολιτικής σκηνής, όπως ο Μπαράκ Ομπάμα είπαν αντίο σε μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που έχει να παρουσιάσει το μπάσκετ.
 

Οι Αρχές ερευνούν τους λόγους πτώσης του ελικοπτέρου. 

Φωτογραφίες από το σημείο της τραγωδίας που δημοσίευσε η New York Post

Ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν μόλις 41 ετών. O «Black Mamba», όπως ήταν το παρατσούκλι του, έπαιξε επί δύο δεκαετίες με τους Λος Άντζελες Λέικερς, κερδίζοντας πέντε πρωταθλήματα.

Είχε ρεκόρ καριέρας 81 πόντους, τους οποίους σημείωσε τον Ιανουάριο του 2006 κόντρα στους Τορόντο Ράπτορς, ενώ το 2016, στο τελευταίο του παιχνίδι, σε ηλικία 38 ετών και 234 ημερών, σημείωσε 60 πόντους, απόδοση που αποτελεί ρεκόρ πόντων σε τελευταίο αγώνα καριέρας στο ΝΒΑ. Με αυτό επίσης έγινε ο γηραιοτερος παίχτης που κατάφερε να πετύχει 60 πόντους. Θεωρήθηκε από πολλούς ο κορυφαίος παίχτης της γενιάς του (ντραφτ 1996), της δεκαετίας του 2000, καθώς και εκ των κορυφαίων όλων των εποχών.

Ο Μπράιαντ ήταν μέχρι χθες -τον προσπέρασε ο Λεμπρόν Τζέιμς- ο 3ος σκόρερ στην ιστορία του NBA με 33.643 πόντους συνολικά, έχοντας ακόμα 7.047 ριμπάουντ και 6.306 ασίστ. Κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα, ένα βραβείο MVP της κανονικής περιόδου (2008), δύο βραβεία MVP των τελικών του NBA (το 2009 και το 2010) και πέντε βραβεία MVP σε All-Star Game

Πηγή: skai.gr