Νέες εμφανίσεις για το «δικέφαλο»

Η κλασική κίτρινη με μαύρο σορτσάκι, άσπρη με άσπρο σορτσάκι και γαλάζια με άσπρο σορτσάκι. Το «παρών» έδωσαν τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής και όλοι μίλησαν για μια ΑΕΚ, που θα τα δίνει όλα, έχοντας στόχο να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα.
«Είμαστε μια νέα ομάδα, που θέλει πολύ δουλειά ακόμα και πρέπει να πάμε βήμα-βήμα. Αυτό, που μετράει είναι οι παίκτες να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση, γιατί είναι νέα παιδιά και αυτό θα έρθει μέσα από τη σκληρή δουλειά και τα καλά αποτελέσματα», είπε ο Φερνάντο Σάντος, προσθέτοντας ότι η ομάδα πρέπει να γίνει μια οικογένεια.
Ο αρχηγός Κώστας Κατσουράνης, υποστήριξε ότι η νέα ΑΕΚ θα είναι μια ομάδα, που πολύ δύσκολα θα χάνει, θα είναι μια σκληρή ομάδα και ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή, ενώ συμπλήρωσε: «Ο κόσμος γνωρίζει ότι κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. Στόχος της ΑΕΚ είναι να γίνει μια υγιής εταιρεία, να έχει μια αξιοπρεπή εικόνα σαν ομάδα και πιστεύω ότι θα την έχει. Οι φανέλες δεν παίζουν μπάλα, είναι βέβαια όμορφες κι ελπίζω να μας φέρουν τύχη».
Ο Κατσουράνης μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το ΟΑΚΑ, που θα χρησιμοποιεί η ΑΕΚ ως έδρα τη νέα περίοδο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το ΟΑΚΑ βοηθάει, γιατί είναι πολύ καλό γήπεδο κι έχουμε διαθέσει πολλά εισιτήρια διαρκείας. Είναι πρωτοφανές και σημαντικό, που θα έχουμε τον κόσμο δίπλα μας. Δεν πρέπει, όμως, να περιμένει πάση θυσία Πρωτάθλημα ή Κύπελλο, αλλά να περιμένει μια ομάδα μαχητική, που θα βλέπει ένα -ένα τα ματς, πολύ δύσκολα θα χάνει, αλλά δεν χάνεται ο κόσμος με μια ήττα. Θα δίνουμε το καλύτερο εαυτό μας σε κάθε αγώνα».
Ο νεοποκτηθείς Μπρούνο Αλβες, θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό, που ο προπονητής είναι συμπατριώτης του, καθώς αυτό θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα και πρόσθεσε: «Οι φανέλες είναι πολύ όμορφες και θέλω να τις φορέσω πολλές φορές. Όλα είναι πολύ ωραία για μένα στην Ελλάδα και θέλω να προσαρμοστώ γρήγορα».
Μήνυμα πρός το κόσμο, ανάλογο με αυτό του αρχηγού Κατσουράνη, έστειλε και ο Λεωνίδας Καπάνταης, λέγοντας: «Είμαστε μια νέα ομάδα και κάθε μέρα κάνουμε το καλύτερο, που μπορούμε. Χρειάζεται υπομονή, δουλειά και συμπαράσταση από τον κόσμο. Το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό και θα παλεύουμε όλα τα ματς».
Εκ μέρους της διοίκησης μίλησε ο αντιπρόεδρος Νίκος Κούλης, που στάθηκε ιδιαίτερα στους ποδοσφαιριστές, που επέλεξαν να μείνουν στην ομάδα, υποστηρίζοντας: «Αυτή τη φανέλα θα τη φοράνε παίκτες, που θέλουν να μείνουν στην ΑΕΚ. Οι περισσότεροι έμειναν, γιατί το ήθελαν και παρά τις καλύτερες οικονομικές προτάσεις, που είχαν. Στόχος μας, όπως είχε πει και ο Ντέμης Νικολαΐδης, είναι σε λίγα χρόνια η ΑΕΚ να γίνει μια μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα».
Μέχρι αύριο, πάντως, η ΑΕΚ θα πρέπει να έχει εξασφαλίσει πιστοποιητικό φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, τα οποία πρέπει να καταθέσει στην επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού (ΕΕΑ), προκειμένου να της δοθεί άδεια συμμετοχής στο φετινό πρωτάθλημα.
Πηγή: skai.gr