Nα η ευκαιρία

Να απαλύνει τις αρνητικές εντυπώσεις για τον αποκλεισμό του από την Ανόρθωση στα προκριματικά του Champions League και να θέσει τις βάσεις για την πρόκριση στους ομίλους του Κυπέλλου UEFA θέλει ο Ολυμπιακός την Τρίτη στις 19:00 στη Δανία απέναντι στη Νόρντζελαντ. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας από το
Ο Ερνέστο Βαλβέρδε και οι παίκτες του γνωρίζουν πως το δις εξαμαρτείν δεν θα συγχωρεθεί, και είναι αποφασισμένοι αυτή τη φορά να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους και εμπράκτως.

Ο 44χρονος τεχνικός ξέρει πως το μόνο που έχει να φοβηθεί η ομάδα του είναι όχι ο αντίπαλος (άλλωστε πρόκειται για μία από τις ουραγούς του πρωταθλήματος Δανίας, που εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω… fair play), αλλά ο κακός και αδιάφορος Ολυμπιακός.

Η διαφορά δυναμικότητας και ποιότητας με τη Νόρτζελαντ είναι τεράστια, αλλά θα φανεί εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου Φάρουμ Παρκ κι όχι στα χαρτιά και τη θεωρία.

Βάσει των όσων δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση ο Βάσκος προπονητής των ερυθρολεύκων, πρώτο του μέλημα είναι να διασφαλίσει το μηδέν.

Οι Πειραιώτες θα παραταχθούν, εκτός απροόπτου, με 442 και την ακόλουθη σύνθεση: Νικοπολίδης, Τοροσίδης (δεξιά), Ντομί (αριστερά), Άντζας, Αβραάμ Παπαδόπουλος (στόπερ), Στολτίδης, Πατσατζόγλου (αμυντικά χαφ), Γκαλέτι (δεξί χαφ), Λέτο (αριστερό χαφ), Μήτρογλου και Κοβάσεβιτς (σέντερ φορ).

Δεν αποκλείεται αντί του Μήτρογλου να ξεκινήσει ο Μπελούτσι πίσω από τον Κοβάσεβιτς και το σύστημα να μετατραπεί σε 4411. Ετοιμοπόλεμος είναι και ο Ντιόγο, που προπονήθηκε δίχως ενοχλήσεις, αλλά όλα δείχνουν πως θα μείνει στον πάγκο υπό το φόβο υποτροπής.

Στην αποστολή πέραν των προαναφερθέντων είναι οι Κόβατς, Λεονάρντο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Γκαλίτσιος και Όσκαρ.

Αν μην τι άλλο, έχουν πίστη για τη νίκη οι Δανοί. Οι άνθρωποι της Νόρντζελαντ δηλώνουν πως μπορούν να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στον Ολυμπιακό και να πάρουν ένα αποτέλεσμα που θα διατηρεί ανοικτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων εν όψει της ρεβάνς στις 2 Οκτωβρίου στο Καραϊσκάκη.

Πιθανότατα, θα παραταχθούν από τον Μόρτεν Βίγκχορστ με 433 και τους: Χάνσεν, Κιμπέμπε, Λούντμπεγκ, Κίλντεντοφτ, Καγκάρα, Κάρλσεν, Μπέρνιε, Νταλ, Νακαζίμα, Φετάι και Μπέρνμπουργκ.

Ο 37χρονος προπονητής δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, πέραν των τραυματιών Ντάνιελ Γένσεν και Γιούκα Σάνταλα. Αναλυτικά η 18άδα της Νόρντζελαντ: Γέσπερ Χάνσεν, Μπέντζαμιν Κιμπέμπε, Ντένις Καγκάρα, Χένρικ Κίλντεντοφτ, Τζόνι Λούντμπεργκ, Μόρτεν Κάρλσεν, Πατρίς Μπερνιέ, Μάρτιν Μπέρνμπουργκ, Ισεϊ ΝακαζίμαΦάραν, Μπο Στορμ, Κρίστιαν Νίλσεν, Μπαϊράμ Φετάι, Σόρεν Κρίστενσεν, Σίμον Ρίχτερ, Αντρέας Νταλ, Τζόναθαν Ρίχτερ, Νίκλας Πέντερσεν, Τάις Ράσμουσεν.

Το χωρητικότητας 10.000 θεατών γήπεδο δεν αναμένεται να γεμίσει, ενώ στις εξέδρες θα υπάρχουν και περίπου 400 φίλοι του Ολυμπιακού.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο 44χρονος Αυστριακός Στέφαν Μέσνερ.
Πηγή: Πηγή: sport-fm.gr