Κλείσιμο

Mόνος στο σπίτι, αλλά νικητής o Ολυμπιακός 4-1 την ΑΕΛ

Τι και αν ήταν... «μόνος στον σπίτι» παραμονές Χριστουγέννων ο Ολυμπιακός.

Εκπληκτικός για ένα 45λεπτο στο άδειο λόγω τιμωρίας «Καραϊσκάκης» διέλυσε και την ΑΕΛ και έμεινε μόνος – έστω και προσωρινά – στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 4-1 των «βυσσινί», πέτυχαν την ενδέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα, έφτασαν στους 37 βαθμούς και δείχνουν να είναι στα καλύτερα τους.

Για τρίτο σερί ματς, εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο από την ομάδα του Μαρτίνς -ίσως το καλύτερο φετινό-, που όπως και στην Τρίπολη, πέτυχε τέσσερα γκολ μέχρι την ανάπαυλα, έχοντας δημιουργήσει 15 τελικές στο πρώτο 45λεπτο.

Βρήκε δίχτυα για δεύτερο σερί ματς ο Μασούρας που σκόραρε δύο φορές, κάτι που έκανε για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ ο Ελ Αραμπί με το γκολ που πέτυχε έφτασε τα εννιά στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα των σκόρερ.

Το χειρότερο της ματς αμυντικά στη σεζόν έκανε η ΑΕΛ που έδωσε χώρους στους γηπεδούχους και πλήρωσε την επιλογή της. Τραγικό λάθος από τον Σα στο γκολ του Ουάρντα.

Έτσι έπαιξαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς αποφάσισε να ξεκινήσει την ομάδα του με αρκετές αλλαγές, δεδομένων και των πολλών απουσιών που είχε να αντιμετωπίσει. Πιο συγκεκριμένα ο Πορτογάλος τεχνικός παρέταξε την ενδεκάδα του με αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι στην Αρκαδία με τον Αστέρα. Βασικός για πρώτη φορά ξεκίνησε ο Μπρούνο, ενώ στο αρχικό σχήμα βρέθηκε ο Γκασπάρ αντί του Τοροσίδη που ήταν επίσης στις σκέψεις του για την ενδεκάδα.

Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Σα, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά –είχε τους Γκασπάρ, Μπα, Παπαδόπουλο και Τσιμίκα.

Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησε ο Καμαρά και ο Μπουχαλάκης, με τον Μπρούνο και τον Μασούρα στα πλάγια, ενώ ο Σουντανί και ο Ελ Αραμπί βρίσκονταν στην κορυφή της επίθεσης.

Από την άλλη ο Μιχάλης Γρηγορίου «κατέβασε» την ομάδα του με διάταξη 3-5-2 και τους Κρίστινσον κάτω από τα δοκάρια, Μιχάηλ, Μόρα και Ζίζιτς στην άμυνα. Στην μεσαία γραμμή βρίσκονταν οι Κάτσε, Σεσέροβιτς και στα πλάγια ο Μπέρτος με τον Στάνκοβιτς. Ο Μιλοσάλιεβιτς είχε επιτελικό ρόλο ενώ οι Ουάρντα και Νούνιτς ήταν οι δύο προωθημένοι.

Το ματς

Μετά από ένα εκπληκτικό δίλεπτο, ο Ολυμπιακός κατάφερε νωρίς-νωρίς να απαλλαγεί από το άγχος με τον Μασούρα να το παίρνει πάνω του και να βρίσκει δίχτυα για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι. Η ομάδα του Μαρτίνς είχε πριν το δεκάλεπτο τέσσερις τελικές και έδειχνε από το ξεκίνημα πως είχε σκοπό να προσεγγίσει το ματς. Στο 9ο λεπτό, οι «ερυθρόλευκοι» άλλαξαν την μπάλα με υπομονή και ο Τσιμίκας με μια από τις γνωστές πονηρές σέντρες του έφερε την μπάλα στην περιοχή, όπου ο Μασούρας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με τη μία τελείωσε τη φάση για να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε να πιέζει και σε διάστημα δύο λεπτών έφτασε σε ακόμα ένα τέρμα και πάλι με τον Μασούρα. Ο Σουντανί αυτή τη φορά άδειασε τον Μόρα, έστρωσε στον Έλληνα μεσοεπιθετικό και εκείνος τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 2-0. Το εντυπωσιακό δεκάλεπτο της ομάδας του Μαρτίνς, έβγαλε ακόμα ένα τέρμα, με τον Σουντανί από δημιουργός να γίνεται εκτελεστής αυτή τη φορά, όταν στο 17ο λεπτό κέρδισε κατά κράτος στο ένας με έναν τον Μόρα και από διαγώνια θέση νίκησε με... σκάψιμο τον Κρίστινσον για το τρίτο γκολ των Πειραιωτών.

Άλλωστε, η κυριαρχία των «ερυθρόλευκων» αντικατοπτρίστηκε πλήρως στην στατιστική, αφού μέχρι το πρώτο ημίωρο είχε έντεκα τελικές, εκ των οποίων οι επτά στην εστία.

Το επιθετικό κρεσέντο των «ερυθρόλευκων» δεν είχε τελειωμό, κάτι που μαρτυρούν οι 15 τελικές στο πρώτο 45λεπτο. Στο 36ο λεπτό, ο Ελ Αραμπί ανατράπηκε στην περιοχή από τον Μόρα, ο Σέζος σωστά και χωρίς δισταγμό έδειξε πέναλτι, με τον Μαροκινό να είναι εύστοχος από την άσπρη βούλα για να γράψει το 4-0 με το ένατο προσωπικό του τέρμα στο πρωτάθλημα.

Στην επανάληψη οι «ερυθρόλευκοι» που δεν μπήκαν με την ίδια ένταση και στο πρώτο 15λεπτο, όχι μόνο δεν έβγαλαν φάση μπροστά από την εστία του Κρίστινσον, αλλά δέχθηκαν και γκολ με παιδαριώδες λάθος του Σα. Στο 56ο λεπτό μετά από λάθος του Γκασπάρ, ο Ουάρντα που έφυγε στην κόντρα δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή, ο Πορτογάλος τερματοφύλακας πήγε να μπλοκάρει, αλλά έχασε την μπάλα μέσα από την αγκαλιά του, δίνοντας την ευκαιρία στους «βυσσινί» να μειώσουν σε 4-1.

Έχοντας καθαρίσει το ματς από το πρώτο μέρος, οι «ερυθρόλευκοι» έδωσαν χώρους στην ΑΕΛ, έκαναν συντήρηση δυνάμεων και έβγαλαν ένα δεύτερο ημίχρονο επί της ουσίας χωρίς να απειληθούν και χωρίς καν να ιδρώσουν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Τσιμίκας (82’ Τοροσίδης), Γκασπάρ, Αβραάμ, Μπα, Καμαρά, Μπουχαλάκης, Μασούρας, Μπρούνο, Σουντανί (74’ Μπενζιά), Αραμπί (65’ Γκερέρο)

ΑΕΛ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κρίστινσον, Μιχαήλ, Μόρας (78’ Φιλίποβιτς), Ζίζιτς, Σεσέροβιτς, Κάτσε (59’ Μπάλας) Στάνκοβιτς, Μπέρτος, Μιλοσάλιεβιτς, Νούνιτς (70’ Πινακάς), Ουάρντα

Πηγή: sport-fm.gr