Μια ροκ... μπαλάρα!

Ήταν ντέρμπι με τα όλα του!

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 2-2 σε ένα απίθανο ματς, με ευκαιρίες, ρυθμό, χρήσεις VAR και διακυμάνσεις στο σκορ. Ωστόσο, το αποτέλεσμα δεν αφήνει καμία από τις δύο ομάδες ευχαριστημένες και ο μόνος που... χαίρεται είναι ο Ολυμπιακός που μετά το πέρας της 5ης αγωνιστικής βρίσκεται στο +2 από ΠΑΟΚ και στο +3 από την ΑΕΚ.

Τρομερό ματς από τον Λημνιό, ο οποίος μοίρασε και τις δύο ασίστ στον «killer» Σφιντέρσκι, με την Ένωση να απαντά δις με τους Τσιγκρίνσκι και Ντέλετιτς! Εξαιρετικός ο Μίσιτς όπως και ο Ελ Καντουρί για τους φιλοξενούμενους, με τους Γαλανόπουλο, Λιβάγια να έχουν πολύ καλή απόδοση επίσης. «Κλειδί» για την αντίδραση της ΑΕΚ η διπλή αλλαγή του Κωστένογλου στο ημίχρονο, με τους Ντέλετιτς και Γιακουμάκη. Ο πρώτος ήταν και αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-2, ενώ αξίζει ιδιαίτερη μνεία και ο Μπάρκας που κράτησε την ισοπαλία με δύο τρομερές επεμβάσεις σε σουτ του Άκπομ στο φινάλε.

Τρεις φορές έγινε χρήση του VAR, με τις δύο εξ αυτών να πηγαίνει ο ίδιος ο διαιτητής. Στην πρώτη καταλόγισε σωστά πέναλτι σε χέρι του Μπακάκη αλλά η εκτέλεση του Μπίσεσβαρ σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ενώ την δεύτερη δεν μέτρησε το γκολ του Μάνταλου καθώς θεώρησε πως υπάρχει οφσάιντ σε μια φάση που από τους τηλεοπτικούς δέκτες δεν ήταν ευδιάκριτη! Όσον αφορά την τρίτη χρήση του VAR ήταν στην ισοφάριση της Ένωσης, με τον Τάσο Σιδηρόπουλο να λέει στον Ελβετό διαιτητή πως δεν υπήρχε φάουλ στην αρχή της φάσης και στο κλέψιμο του Κρίστισιτς.

Έτσι ξεκίνησαν

Με διάταξη 3-5-2 παρέταξε την ΑΕΚ ο Νίκος Κωστένογλου. Ο Μπάρκας ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκη στην τριάδα των στόπερ. Παουλίνιο και Λόπες τα δύο μπακ-χαφ, με τους Γαλανόπουλο, Κρίστισιτς και Μάνταλο να αποτελούν την τριπλέτα στα χαφ. Αλμπάνης και Λιβάγια ήταν το δίδυμο στην επίθεση.

Με το κλασικπο 4-4-1-1 αλλά και μπόλικες εκπλήξεις παρέταξε τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ ο Άμπελ Φερέιρα. Στην υπεράσπιση της εστίας βρέθηκε για πρώτη φορά ο Ζίφκοβιτς, με τους Ροντρίγκο, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Ντόουγκλας Αουγκούστο και Μίσιτς στον άξονα, με τους Ελ Καντουρί και Λημνιό να βρίσκονται στα δύο άκρα. Ο Μπίσεσβαρ είχε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σφιντέρσκι.

Το ματς

Φρενήρης ο ρυθμός στο ξεκίνημα του αγώνα. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, ο Στέφαν Κόλσνερ βοήθησε σε αυτό καθώς δεν σφύριζε εύκολα και οι πρώτες φάσεις δεν άργησαν να έρθουν. Μόνο που έρχονταν από... μία μεριά, αυτή των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε διαβασμένος, είχε σε εξαιρετική ημέρα τους Μίσιτς και Ελ Καντουρί που... έκοβαν και έραβαν και η ομάδα του Άμπελ Φερέιρα ήταν άκρως απειλητική. Μόλις στο 6’ οι φιλοξενούμενοι προειδοποίησαν όταν ο Σφιντέρσκι δέχτηκε την κάθετη από τον Γιαννούλη και πέρασε τον Μπάρκα, έκανε το γύρισμα στον Μπίσεσβαρ αλλά ο Τσιγκρίνσκι ήταν σωστά τοποθετημένος και δεν του επέτρεψε να σκοράρει σε ανυπεράσπιστη εστία. Ο ΠΑΟΚ είχε χτυπήσει το καμπανάκι, η ΑΕΚ δεν το... άκουσε και δέκα λεπτά μετά ο Λημνιός έφυγε στην πλάτη της άμυνας και μοίρασε έτοιμο γκολ στον Σφιντέρσκι, ο οποίος με χλιαρό πλασέ άνοιξε το σκορ (0-1).

Το γκολ αυτό «πάγωσε» το ΟΑΚΑ και τους παίκτες του Κωστένογλου, οι οποίοι θα πρέπει να λένε και «ευχαριστώ» στους αντιπάλους τους. Και αυτό γιατί ο Σφιντέρσκι στο 19’ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την κακή έξοδο του Μπάρκα και να σκοράρει σε κενή εστία από πλάγια θέση, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Μπίσεσβαρ είδε τον πορτιέρε της ΑΕΚ να τον νικάει! Και λίγα λεπτά αργότερα, ο διαιτητής καταλόγισε σωστά πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Μπακάκη μετά το γύρισμα του Ελ Καντουρί, αφού είχε συμβουλευτεί και το VAR, με τον Μπίσεσβαρ, όμως, να μην σκοράρει από την άσπρη βούλα αφού η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας.

Η αλλαγή διάταξης από τον Κωστένογλου σε 4-2-3-1 από 3-5-2 κατάφερε να διορθώσει τις αμυντικές ανορθογραφίες της ΑΕΚ αλλά και πάλι οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ακίνδυνοι. Μπορεί ναι μεν να μην δέχονται με την ίδια ευκολία και συχνότητα φάσεις στα καρέ τους αλλά δεν δημιουργούσαν και ολοκλήρωσαν το πρώτο μέρος με μόλις μία καλή φάση, όταν ο Αλμπάνης στο 31ο λεπτό σούταρε πάνω από τα δοκάρια από τα όρια της περιοχής.

Η ΑΕΚ έπρεπε να αντιδράσει και να αφήσει στα αποδυτήρια την κάκιστη εμφάνιση του πρώτου μέρους. Ο Κωστένογλου το είχε αντιληφθεί πλήρως αυτό, πέρασε στο ματς τους Γιακουμάκη και Ντέλετιτς και έβγαλε από αυτό τους Παουλίνιο και Αλμπάνη! Οι γηπεδούχοι μπήκαν με φόρα στην επανάληψη, απείλησαν στο 47ο λεπτό με το σουτ του Μπακάκη που πέρασε λίγο άουτ και με την πίεσή τους άρχισαν να κλείνουν τον ΠΑΟΚ στα καρέ του. Και κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 54’ όταν ο Λιβάγια εκτέλεσε «γλυκά» το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Τσιγκρίνσκι με τελείωμα από κοντά, «εκτέλεσε» τον Ζίφκοβιτς για το 1-1! Ο κόσμος μπήκε στην εξίσωση, το γήπεδο πήρε... φωτιά αλλά οι φιλοξενούμενοι την «έσβησαν» άμεσα! Ήταν το 58ο λεπτό με τον Μπίσεσβαρ να δείχνει την κλάση του και να εκθέτει ξανά την άμυνα της ΑΕΚ, βγάζοντας στην πλάτη της τον Λημνιό, ο οποίος γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Σφιντέρσκι και αυτός με πλασέ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (1-2).
 

Πηγή: sport-fm.gr