«Λύγισε» τον ΑΠΟΕΛ ο Τσιτσαρίτο - Ισοπαλία για τους «μπέμπηδες» του Σόλσκιερ

Έκανε… στεγνό καθάρισμα στον ΑΠΟΕΛ η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι επικράτησαν 1-0 των πρωταθλητών Κύπρου στο «Σάντσεθ Πιχουάν» και ζευγάρωσαν τις νίκες τους στον 1ο όμιλο του Europa League, με τον Τσιτσαρίτο (17’) να γέρνει την πλάστιγγα υπέρ τους.
Στην πρώτη θέση χωρίς… συγκάτοικο είναι πλέον η ομάδα του Λοπετέγι, ενώ οι φιλοξενούμενοι παραμένουν χωρίς βαθμό, καθώς είχαν ηττηθεί με 4-3 από την Ντουντελάνζ στην πρεμιέρα.

Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, είχαν συντριπτικά ποσοστά κατοχής της μπάλας (κατά διαστήματα ήταν κοντά στο 80%-20%), αλλά δεν ήταν σαρωτικοί, όπως συνηθίζουν στο γήπεδό τους κόντρα σε υποδεέστερους αντιπάλους.
Ο Κουντέ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με προβολή από κοντά στο 4ο λεπτό. Ο Τσιτσαρίτο άνοιξε το σκορ στο 17’ με δυνατό πλασέ (αφού έκανε εξαιρετική κίνηση χωρίς την μπάλα) έπειτα από γύρισμα του Μουνίρ (μετά από καλή κυκλοφορία της μπάλας) από τα αριστερά, που δεν μπόρεσε να διαβάσει έγκαιρα η άμυνα των Κύπριων.

Στο 43’ ο Εσκουντέρο σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα γκολ των γηπεδούχων. Ο ΑΠΟΕΛ δεν είχε αρκετές καλές στιγμές, όμως παραλίγο να ισοφαρίσει στο 70’ ο Μερκής, ο οποίος έφυγε ωραία στην πλάτη της άμυνας μετά την μπαλιά του Γιάκολις, αλλά καθυστέρησε αρχικά και στη συνέχεια αστόχησε με το δεξί.


Πολύ πιο άνετη ήταν η νίκη της Καραμπάγκ και μάλιστα εκτός έδρας. Οι Αζέροι επικράτησαν 4-1 στην έδρα της Ντουντελάνζ, έχοντας ουσιαστικά «καθαρίσει» το παιχνίδι από το πρώτο μέρος. Ο Ζουμπίρ άνοιξε το σκορ στο 11’για να έρθει ο (πρώην μέσος της ΑΕΚ) Μίτσελ να κάνει το 0-2 στο 30’ με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Κιντάνα. Ο Ρίτσαρντ ευστόχησε σε πέναλτι στο 37ο λεπτό, «κλειδώνοντας» το «τρίποντο».

Στο πρώτο μέρος διεκόπη το παιχνίδι, διότι επικράτησε αναστάτωση λόγω της εμφάνισης… drone με τη σημαία του Ναγκόρνο-Καραμπάγκ (περιοχής που έχει γίνει λόγος έντασης ανάμεσα σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν).

Το δεύτερο μέρος κύλησε σε πιο χαμηλούς ρυθμούς, όπως είναι λογικό. Ειδικά, από την αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Γκάρος σο 62ο λεπτό, όταν και σταμάτησε αντεπίθεση των φιλοξενούμενων. Ο Κιντάνα εκτέλεσε (έχοντας και γκολ και ασίστ) τον αντίπαλο τερματοφύλακα, ενώ ο Μπερνιέρ πέτυχε το γκολ της τιμής στο 90’ για την ομάδα από το Λουξεμβούργο.

Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής
Σεβίλλη-ΑΠΟΕΛ 1-0
(17’ Τσιτσαρίτο)

Ντουντελάνζ-Καραμπάγκ 1-4
(90' Μπερνιέρ-11’ Ζούμπιρ, 30’ Μίτσελ, 37’ Ρίτσαρντ πεν. 69’ Κιντάνα)

Βαθμολογία 1ου ομίλου

Σεβίλλη 6 (4-0)
Ντουντελάνζ 3 (5-4)
Καραμπάγκ 3 (4-4)
ΑΠΟΕΛ 0 (3-5)

Επόμενη αγωνιστική (24/10)

Καραμπάγκ-ΑΠΟΕΛ (19:55)
Σεβίλλη-Ντουντελάνζ (22:00)

Μπορεί να ακούγεται οξύμωρο, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν αυτή που «τσίμπησε» τον βαθμό (0-0) στην Ολλανδία κόντρα στην Άλκμααρ.

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ αποφάσισε να αφήσει πολλούς από τους βασικούς του εκτός ενδεκάδας και έδωσε την ευκαιρία σε πιτσιρικάδες, όπως ο Γουίλιαμς, ο Νταλό, ο Γκόμες και ο Γκρίνγουντ και το θετικό της υπόθεσης για τους ίδιους είναι ότι κράτησαν το μηδέν στην άμυνα.

Παρά την πίεση που δέχθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, οι Λίντελοφ και Ρόχο ήταν αλάνθαστοι στο κέντρο της άμυνας, ωστόσο, μεσοεπιθετικά η κατάσταση ήταν όπως πάντα... τραγική, αφού δεν βρήκε ούτε μία τελική εντός στόχου.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το 10ο σερί παιχνίδι των «κόκκινων διαβόλων» χωρίς νίκη εκτός έδρας, με το τελευταίο να είναι αυτό κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Τα αποτελέσματα του 12ου ομίλου

Αστάνα-Παρτίζαν 1-2
(85’ Σιγκουρίονσον – 28’, 73’ Σαντίκ)


Άλκμααρ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-0

Η βαθμολογία

1. Παρτίζαν 4 (4-3)
2. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4 (1-0)
3. Άλκμααρ 2 (2-2)
4. Αστάνα 0 (1-3)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (24/10)

Παρτίζαν-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (19:55)
Άλκμααρ-Αστάνα (19:55)

Παρά την απουσία πολλών βασικών ποδοσφαιριστών, η Άρσεναλ έκανε απόλυτη επίδειξη ισχύος κόντρα στη Σταντάρ Λιέγης και τη σάρωσε 4-0 στο «Emirates» κάνοντας το «2 στα 2» για τον 6ο όμιλο.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ουνάι Έμερι ήταν και πάλι ο Μαρτινέλι, που «έλαμψε» και κόντρα στη Νότιγχαμ Φόρεστ, σκοράροντας δύο φορές.

Αρχικά, στο 13’ από σέντρα του Τίρνεϊ πήρε την κεφαλιά και άνοιξε το σκορ, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης από ασίστ του Νέλσον διαμόρφωσε το 2-0. Η Άρσεναλ όμως δεν σταμάτησε εκεί, καθώς στο 22’ ήταν η σειρά του Γουίλοκ να σκοράρει και να διαμορφώσει το 3-0.

Από εκείνο το σημείο, έριξε ταχύτητες, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βρήκε και τέταρτο γκολ, με τον Θεμπάγιος να κάνει το 4-0 στο 57’ με ασίστ του Μαρτινέλι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Άιντραχτ Φρανκφούρτης επικράτησε στην Πορτογαλία της μαχητικής Γκιμαράες με 1-0, παίρνοντας την πρώτη της νίκη στον όμιλο. Αυτός που έγραψε την ιστορία του αγώνα ήταν ο Εντίκα στο 36’.

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου

Άρσεναλ-Σταντάρ Λιέγης 4-0


(13’, 16’ Μαρτινέλι, 22’ Γουίλοκ, 57’ Θεμπάγιος)

Γκιμαράες-Άιντραχτ Φρανκφούρτης 0-1
(36’ Εντικά)

Η βαθμολογία

1. Άρσεναλ 6 (7-0)
2. Σταντάρ Λιέγης 3 (2-4)
3. Άιντραχτ Φρανκφούρτης 3 (1-3)
4. Γκιμαράες 0 (0-3)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου

Άρσεναλ-Γκιμαράες 22:00

Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Σταντάρ Λιέγης


Με δυο ισοπαλίες ολοκληρώθηκε η 2η αγωνιστική για τον β΄όμιλο του Europa League.

Στη Σουηδία, η Μάλμε φιλοξενήσε την Κοπεγχάγη, με τις δυο ομάδες να μένουν στο 1-1. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 45’ με αυτογκόλ του Νίλσεν. Η αντίδραση για τη γηπεδούχο ομάδα ήρθε στο 55’ όταν ο Ρόζενμπεργκ ισοφάρισε. Το σκορ έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Στο άλλο ματς του γκρουπ, Λουγκάνο και Ντιναμό Κιέβου έμειναν στο 0-0.
 

 

Πηγή: sport-fm.gr